Ενα ακόμα παιδί βγήκε από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη - «Τα παιδιά ήταν ναρκωμένα»

Κόσμος
Ενα ακόμα παιδί βγήκε από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη - «Τα παιδιά ήταν ναρκωμένα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ακόμη παιδί απεγκλώβισαν οι δύτες, σύμφωνα με το Reuters, με τα βλέμματα όλης της υφηλίου στραμμένα στη μεγάλη και δύσκολη επιχείρηση.

Αυτόπτες μάρτυρες μιλώντας στο Reuters και το CNN ανέφεραν ότι είδαν να βγαίνει από το σπήλαιο ένα ακόμη παιδί. Ετσι πλέον ο συνολικός αριθμός των παιδιών που απεγκλωβίστηκαν από το σπήλαιο ανέρχονται σε πέντε (τέσσερα χθες, ένα σήμερα).

«Ήταν ναρκωμένα»

Μια ακόμη πτυχή της υπόθεσης που συγκλονίζει είναι η μαρτυρία του 44χρονου Ιβάν Κάρατζιτς που έκανε δηλώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό της Δανίας «Danmarks Radio»:

«Τα αγόρια βρίσκονταν υπό την επήρεια ηρεμιστικών για να μην πανικοβληθούν. Δεν ήταν εντελώς αναίσθητα, αλλά δεν έδιναν απαντήσεις», τόνισε

O Δανός Ιβάν Κάρατζιτς είναι εκπαιδευτής καταδύσεων που ζει στην Ταϊλάνδη και παίρνει μέρος στην επιχείρηση ως συνοδός - δύτης. Έχει προσφερθεί εθελοντικά να συνδράμει της προσπάθειες των αρχών της Ταϊλάνδης. 

Το ταϊλανδέζικο μέσο ενημέρωσης, The Bangkok Post, πάντως, ανέφερε πως τέσσερα ακόμη αγόρια πρόκειται να εξέλθουν σήμερα από το σπήλαιο. Αυτό σημαίνει ότι τα υπόλοιπα πέντε άτομα θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον ακόμη μία ημέρα κάτω από το έδαφος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News