Έχασε το αφτί της σε τροχαίο και το αντικατέστησε με μόσχευμα που αναπτύχθηκε στο χέρι της

Κόσμος
Έχασε το αφτί της σε τροχαίο και το αντικατέστησε με μόσχευμα που αναπτύχθηκε στο χέρι της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναίκα στρατιώτης, που έχασε το αριστερό αφτί της σε τροχαίο, το αντικατέστησε με μόσχευμα που αναπτύχθηκε στο σώμα της.

Οι πλαστικοί χειρουργοί χρησιμοποίησαν τον χόνδρο του αφτιού της, που είχε αποκοπεί κατά τη διάρκεια του ατυχήματος, του έδωσαν σχήμα και το εμφύτευσαν προκειμένου να γίνει αναδόμηση νέου κάτω από το αντιβραχιόνιό της.

Το νέο όργανο μεταμοσχεύθηκε επιτυχώς στη γυναίκα και συνολικά θα πάρει μια πενταετία για να γίνει πλήρης αποκατάσταση. Η γυναίκα όχι μόνο θα έχει την αίσθηση της ακοής, αλλά και η αισθητική του νέου μέλους θα είναι καλύτερη από την αντικατάσταση με τεχνητό.

Η επέμβαση αυτή έγινε ξανά το 2012, σε γυναίκα καρκινοπαθή που είχε χάσει το αφτί της, δεν παύει όμως να είναι μια εξαιρετικά δύσκολη επέμβαση.

Είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς τις προϋποθέσεις για την ασφάλεια του/της ασθενούς σε όλη αυτή τη διαδικασία, ιδίως για τις πειραματικές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για να αναπτυχθεί το νέο μέλος μέσα στο σώμα και αν αυτές ελλοχεύουν κάποιον κίνδυνο.

Επίσης, προκύπτει το ερώτημα: Είναι η αισθητική λόγος για να χρησιμοποιείται το ίδιο το σώμα ως μέσο βελτίωσης της εμφάνισης και όχι μόνο της υγείας;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News