Η Βόρεια Κορέα ανατινάζει εγκαταστάσεις πυρηνικών δοκιμών

Κόσμος
Η Βόρεια Κορέα ανατινάζει εγκαταστάσεις πυρηνικών δοκιμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η Βόρεια Κορέα προχωρά στην ανατίναξη τεσσάρων από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις δοκιμών και ότι η διαδικασία της «πλήρους αποπυρηνικοποίησης… έχει ήδη ξεκινήσει».

Μιλώντας σε μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε:

«Σταμάτησαν τις εκτοξεύσεις πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων των βαλλιστικών πυραύλων. Καταστρέφουν τις εγκαταστάσεις κατασκευής μηχανών. Τις ανατινάζουν. Ήδη ανατινάζουν μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις δοκιμών, στην πραγματικότητα πρόκειται για 4 από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις δοκιμών».

«Και το σπουδαιότερο είναι ότι θα υπάρξει πλήρης αποπυρηνικοποίηση, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει».

Ερωτηθείς την Τετάρτη εάν η Βόρεια Κορέα έχει προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες με στόχο την αποπυρηνικοποίηση μετά τη Σύνοδο μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν την 12η Ιουνίου, ο υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις απάντησε σε δημοσιογράφους:

«Όχι, δεν έχω γνώση επ’ αυτού. Δηλαδή, προφανώς, πρόκειται για την απαρχή μιας διαδικασίας. Οι λεπτομερείς διαπραγματεύσεις δεν έχουν ξεκινήσει. Δεν θα το περίμενα αυτό σε αυτή τη φάση».

Ο Τζιμ Μάτις καθόταν ακριβώς δίπλα από τον Ρεπουπλικανό πρόεδρο στη σημερινή συνεδρίαση.

Από την πλευρά της η ομάδα παρακολούθησης της Βόρειας Κορέας 38 North με έδρα τις ΗΠΑ επισήμανε σε μια ανάλυσή της στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις οποιασδήποτε δραστηριότητας προς την αποξήλωση των εγκαταστάσεων Sohae ή άλλων υποδομών πυρηνικών δοκιμών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News