default-image

Παιδιά μεταναστών μεταφέρθηκαν κρυφά στη Νέα Υόρκη

Κόσμος
Παιδιά μεταναστών μεταφέρθηκαν κρυφά στη Νέα Υόρκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παιδιά μεταναστών που χωρίστηκαν από τους γονείς τους στα σύνορα με το Μεξικό ενδέχεται να μεταφέρθηκαν κρυφά σε κέντρα φιλοξενίας στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με το βίντεο που κατέγραψε τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη ένα τοπικό τηλεοπτικό κανάλι. Την ίδια ώρα, ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Πολιτείας αυτής προειδοποίησε ότι θα προσφύγει κατά της κυβέρνησης Τραμπ ενάντια στην πρακτική χωρισμού των οικογενειών.

Το τηλεοπτικό κανάλι New York 1 μετέδωσε σήμερα το πρωί ένα βίντεο που δείχνει πέντε κοριτσάκια, συνοδευόμενα από ενήλικους, να περπατούν γύρω στη 1 τα ξημερώματα και να κατευθύνονται σε ένα κέντρο φιλοξενίας στο Χάρλεμ. Τα παιδιά μιλούσαν ισπανικά.

Ο δημοσιογράφος του καναλιού υποστήριξε ότι είχε στην κατοχή του πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες επρόκειτο για παιδιά που χωρίστηκαν από τους γονείς τους στα σύνορα, όμως δεν μπόρεσε να τις επιβεβαιώσει από επίσημη πηγή.

Το κανάλι έδειξε επίσης ένα άλλο βίντεο, με παιδιά να βγαίνουν από το κέντρο φιλοξενίας μία ώρα αργότερα, με τα κεφάλια τους καλυμμένα με κουβέρτες, έτσι που είναι αδύνατον να αναγνωριστούν.

Το κέντρο αυτό, που ανήκει στην ένωση Cayuga Centers, δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την υπόθεση αυτή. Στον ιστότοπό της η ένωση εξηγεί ότι τοποθετεί τα παιδιά των μεταναστών σε ισπανόφωνες ανάδοχες οικογένειες, μέχρι να είναι δυνατόν να επιστρέψουν στους συγγενείς τους που έχουν εγκατασταθεί στις ΗΠΑ ή να σταλούν πίσω στη χώρα καταγωγής τους.

Την Τρίτη ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε ότι η Πολιτεία θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατηγορώντας την κυβέρνηση Τραμπ ότι "παραβιάζει τα συνταγματικά δικαιώματα" των παιδιών και των οικογενειών τους. "Γνωρίζουμε πλέον ότι περισσότερα από 70 παιδιά έχουν τοποθετηθεί σε ομοσπονδιακά κέντρα φιλοξενίας στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης και αναμένουμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί, επειδή έχουν επικοινωνήσει και με άλλα κέντρα", ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε. "Η Νέα Υόρκη θα δράσει (προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη) για να μπει τέλος σε αυτήν την άσπλαχνη και σκόπιμη επίθεση εναντίον των κοινοτήτων των μεταναστών και να μπει ένα τέλος σε αυτή τη βάναυση πολιτική μια και καλή", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily News, που επικαλείται μια ομοσπονδιακή πηγή, περισσότερα από 300 παιδιά έχουν σταλεί ήδη στη Νέα Υόρκη.

Η οργάνωση New York Immigration Coalition, η οποία είχε αγωνιστεί πέρσι κατά του αντιμεταναστευτικού διατάγματος της κυβέρνησης που απαγόρευε την είσοδο σε μετανάστες προερχόμενους από συγκεκριμένες, μουσουλμανικές χώρες, οργανώνει για σήμερα το απόγευμα μια διαδήλωση έξω από την έδρα του ΟΗΕ στο Μανχάταν, για να τιμήσει την παγκόσμια ημέρα των προσφύγων και να καταγγείλει την πολιτική του χωρισμού των παιδιών από τους γονείς τους στα σύνορα.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News