Ζάεφ: Δεν δώσαμε τίποτα και σε κανέναν

Κόσμος
Ζάεφ: Δεν δώσαμε τίποτα και σε κανέναν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν δώσαμε τίποτα και σε κανέναν, ούτε κανείς πήρε τίποτα όταν συμφωνήσαμε σε γεωγραφικό προσδιορισμό» δήλωσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ στην αρχή της σημερινής κοινοβουλευτικής συνεδρίασης.

Όπως τόνισε κ.Ζαέφ: «Έχουμε μια συμφωνία με σαφή αναγνώριση της μακεδονικής μας ταυτότητας, της μακεδονικής γλώσσας μας. Δεν δώσαμε τίποτα και σε κανέναν, ούτε κανείς πήρε τίποτα όταν συμφωνήσαμε σε γεωγραφικό προσδιορισμό. Πρόκειται για ένα τολμηρό βήμα προς το συμφέρον του μέλλοντος των πολιτών και των παιδιών μας, προς ένα ειρηνικό μέλλον. Ας δώσουμε στη συμφωνία  μια ευκαιρία», είπε, μεταξύ άλλων, ο Ζάεφ.

Τόνισε, επίσης, ότι η συμφωνία υποστηρίχθηκε από όλους τους διεθνείς εταίρους, ανοίγοντας τις πύλες της «Μακεδονίας» προς ένα ευρωπαϊκό μέλλον, ενώ είπε ότι μέχρι το τέλος του μήνα αναμένει την ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων από το Συμβούλιο της ΕΕ.

«Αντί για πικρία και θυμό, όλοι μαζί να γράψουμε τις μελλοντικές σελίδες, να οδηγήσουμε τους πολίτες προς μια ευημερούσα ΠΓΔΜ, ακολουθώντας το παράδειγμα των προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών. Εμείς εγγυόμαστε τη σταθερότητα και την ασφάλεια της ΠΓΔΜ, ανοίγουμε τον δρόμο προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Επιτυγχάνουμε την επιθυμία των προγόνων μας να αναγνωριστούν από όλους ως Μακεδόνες που μιλούν μακεδονικά. Πρόκειται για μια ιστορική πράξη, για μια ιστορική ευκαιρία», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News