default-image

Έκτακτη μίνι Σύνοδος κορυφής την Κυριακή για το προσφυγικό

Κόσμος
Έκτακτη μίνι Σύνοδος κορυφής την Κυριακή για το προσφυγικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη σύγκληση μιας έκτακτης μίνι-Συνόδου κορυφής για το προσφυγικό προχωρά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από προτροπή της Γερμανίας λόγω των εσωτερικών πιέσεων που δέχεται η Άνγκελα Μέρκελ από τους βαυαρούς συμμάχους της. Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουν προσκληθεί στις Βρυξέλλες την Κυριακή για μίνι σύνοδο κορυφής για το μεταναστευτικό. 

Για τη συγκεκριμένη εξέλιξη είχε προϊδεάσει νωρίτερα ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς ο οποίος δήλωσε  ότι ενδέχεται να συναντηθεί με τη Γερμανίδα ομόλογο του Άγγελα Μέρκελ και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας, αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν τη μεταναστευτική πολιτική.

«Πιθανόν θα υπάρξει μια συνάντηση αυτή την εβδομάδα μεταξύ της Άγγελα Μέρκελ, εμού και άλλων ηγετών για το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής», εξήγησε ο Κουρτς λίγο πριν από την κοινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Αυστρίας με την περιφερειακή κυβέρνηση της Βαυαρίας.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για το γεγονός ότι οι έλεγχοι στα εθνικά σύνορα θα ενισχυθούν σε όλη την Ευρώπη, ξεκινώντας από τη Γερμανία», πρόσθεσε ο Κουρτς.

Διπλωματικές πηγές φαίνεται να επιβεβαιώνουν, σύμφωνα με το DPA, ότι η καγκελάριος Μέρκελ θα συναντηθεί με τους ομολόγους της της Αυστρίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ισπανίας. Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις Βρυξέλλες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News