«Θάνατος» για τον βιαστή και δολοφόνο της 6χρονης Zainab

Κόσμος
«Θάνατος» για τον βιαστή και δολοφόνο της 6χρονης Zainab

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απέρριψε σήμερα την έφεση που είχε ασκήσει ο 24χρονος Imran Ali, το Ανώτατο Δικαστήριο και η ποινή που τον περιμένει είναι θάνατος.

Ο 24χρονος είχε ασκήσει έφεση εναντίον των τεσσάρων θανατικών ποινών του για τον βιασμό και τη δολοφονία της 6χρονης Zainab Fatima Ameen, ωστόσο απορρίφθηκε.

Το έγκλημα του Imran Ali είχε συγκλονίσει το Πακιστάν και είχε προκαλέσει μεγάλες ταραχές στο Kasur. Το πτώμα της 6χρονης Zainab Fatima Ameen είχε βρεθεί σε κάδο σκουπιδιών. Από τη νεκροψία προέκυψε ότι είχε στραγγαλιστεί και βασανιστεί.

Ο 24χρονος καταδικάστηκε τέσσερις φορές σε θάνατο για την απαγωγή, τον βιασμό και τη δολοφονία της μικρής Zainab και για τη διάπραξη τρομοκρατικής ενέργειας που τιμωρείται βάσει του νόμου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με το πακιστανικό δίκαιο, όπως μεταδίδει το thesstoday.gr, τα εγκλήματα που θεωρούνται ότι έχουν προκαλέσει τρόμο στην κοινωνία μπορούν να χρεωθούν ως πράξεις τρομοκρατίας.

Μητέρα της μικρής Zainab: «Να κρεμαστεί δημόσια»

Ο Ali βρίσκεται αντιμέτωπος και με κατηγορίες στις υποθέσεις επίθεσης σε άλλα 7 παιδιά στην πόλη Punjab. Οι επιθέσεις είχαν εντείνει τους φόβους για serial killer παιδιών που κυκλοφορούσε ελεύθερος. Ομολόγησε και για τις 8 επιθέσεις.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε σήμερα την έφεση που είχε ασκήσει ο Ali. Η ποινή που τον περιμένει είναι θάνατος.

Η Zainab ήταν το έκτο παιδί που απήχθη, βιάστηκε και δολοφονήθηκε στην πόλη Kasur τον περασμένο χρόνο. Οι αρχές εκτιμούσαν τότε ότι πίσω από τις δολοφονίες ήταν ένας δράστης.

Η μητέρα της μικρής Zainab κατά τη διάρκεια της δίκης του τον Φεβρουάριο του 2017 απαίτησε να εκτελεστεί δημόσια. «Θέλω να κρεμαστεί δημόσια στο σημείο που σκότωσε τη Zainab».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News