Συμφωνία και... ιστορική χειραψία Τραμπ - Κιμ Γιονγκ Ουν

Κόσμος
Συμφωνία και... ιστορική χειραψία Τραμπ - Κιμ Γιονγκ Ουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορική και σχεδόν…εξωπραγματική θεωρείται η συνάντηση που κατέληξε σε συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα.

 Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας υπέγραψαν ένα κείμενο, ενώ ο πρόεδρος Τραμπ ευχαρίστησε τον Κιμ για την επιτυχή διάσκεψη που είχαν.

To κείμενο και τα "αγκάθια"

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν επαναλαμβάνει την δέσμευσή του για την «πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου», σύμφωνα με το κοινό κείμενο.

Στο κείμενο δεν γίνεται αναφορά στην απαίτηση της αμερικανικής πλευράς για «πλήρη, επαληθεύσιμη και μη αναστρέψιμη αποπυρηνικοποίηση», φόρμουλα που σημαίνει την εγκατάλειψη των πυρηνικών όπλων και την αποδοχή επιθεωρήσεων, αλλά επαναλαμβάνεται μία παλαιότερη πιο αόριστου χαρακτήρα δέσμευση, σύμφωνα με την φωτογραφία του κειμένου που έχει στην διάθεσή του το AFP (Γαλλικό Πρακτορείο).

Η συνάντηση ξεκίνησε με μια ιστορική χειραψία που απαθανάτισαν οι 3.000 δημοσιογράφοι που καλύπτουν το γεγονός. Το τετ α τετ των δύο ηγετών διήρκεσε περίπου 40 λεπτά και ακολούθησε το γεύμα εργασίας.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους πώς πήγαν οι συνομιλίες, ο Τραμπ δήλωσε ότι σημειώθηκε «μεγάλη πρόοδος, στ' αλήθεια (η συζήτηση ήταν) πολύ θετική. Νομίζω πήγε καλύτερα από ό,τι θα μπορούσε να περιμένει ο οποιοσδήποτε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News