Συναγερμός σε δημοτικό σχολείο στο Βερολίνο

Κόσμος
Συναγερμός σε δημοτικό σχολείο στο Βερολίνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός σήμανε στη Γερμανία και ειδικότερα στο Βερολίνο λόγω υποψιών για «επικίνδυνη κατάσταση» σε δημοτικό σχολείο.

Η γερμανική αστυνομία απέκλεισε τη γύρω περιοχή, όπως αναφέρει σε μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter.

Αστυνομικοί ερεύνησαν το κτίριο στην οδό Γκότενμπουργκερ της περιοχής Μίτε της γερμανικής πρωτεύουσας, ενώ έβγαλαν έξω τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό.

Aυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο στη Berliner Kurier, ότι πιθανόν να πρόκειται για κατάσταση ομηρείας, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής.

Αστυνομικοί έβγαλαν έξω τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικο, ενώ ερεύνησαν το κτίριο στην οδό Γκότενμπουργκερ στο Γκεζούντμπρούνεν, μια περιοχή στο βόρειο τμήμα  της γερμανικής πρωτεύουσας μετά από τηλεφώνημα αγνώστου ότι είδε δύο άτομα με πιστόλια να εισέρχονται στις σχολικές εγκαταστάσεις. Αλλά, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία δεν προέκυψε κάτι από τις έρευνες.

Nωρίτερα η αστυνομία είχε καλέσει τους περιοίκους να μην πλησιάσουν την περιοχή και τους γύρω δρόμους, όπου αναπτύχθηκαν δεκάδες περιπολικά,  ενώ οι περισσότεροι από τους περίπου 30 αστυνομικούς έφεραν πολυβόλα. Στο σημείο εκτός από γονείς που ανησυχούσαν για τα παιδιά τους, έσπευσαν για παν ενδεχόμενο τουλάχιστον τρία ασθενοφόρα, ενώ σε ετοιμότητα ήταν και ένα θωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News