Γερμανία: Υποχρεωτική η παρουσία σταυρού σε όλα τα δημόσια κτήρια της Βαυαρίας

Κόσμος
Γερμανία: Υποχρεωτική η παρουσία σταυρού σε όλα τα δημόσια κτήρια της Βαυαρίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα τα δημόσια κτήρια στη Βαυαρία από 1η Ιουνίου θα πρέπει να φέρουν ένα σταυρό στην είσοδό τους. Την απόφασή του αυτή ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βαυαρίας Μάρκους Σόντερ.

Η απόφαση του κ. Σόντερ έρχεται λίγους μήνες πριν τις τοπικές εκλογές του Οκτωβρίου με τον πολιτικό του συντηρητικού CSU να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της ακροδεξιάς.

Η απόφαση Σόντερ έρχεται λίγους μήνες πριν τις τοπικές εκλογές του Οκτωβρίου με τον πολιτικό του συντηρητικού CSU να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της ακροδεξιάς.

Η απόφασή του, ωστόσο, προκάλεσε αντιδράσεις με αρκετούς να υπενθυμίζουν ότι το Σύνταγμα της Γερμανίας διαχωρίζει το κράτος από την εκκλησία ενώ ενστάσεις υπήρξαν και από ανθρώπους της εκκλησίας που κατηγόρησαν τον Σόντερ ότι κάνει πολιτικά παιχνίδια με ένα ιερό σύμβολο.

Καυστικό ήταν το σχόλιο της σατιρικής ιστοσελίδας

Der Postillon που πρότεινε η επόμενη κίνηση να είνει το Σύνταγμα της Γερμανίας να γίνει χαλάκι μπροστά σε όλα τα κρατικά κτήρια.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του κεντρικού μουσουλμανικού συμβουλίου της Γερμανίας, Αϊμάν Μάζιεκ, αν και είπε ότι «εμείς οι Μουσουλμάνοι δεν έχουμε πρόβλημα με τον σταυρό» πρόσθεσε ότι «η ουδετερότητα του κράτους πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλους».

Πηγή: protothema.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News