default-image

Ορκίστηκε η νέα αυτονομιστική κυβέρνηση της Καταλονίας

Κόσμος
Ορκίστηκε η νέα αυτονομιστική κυβέρνηση της Καταλονίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ορκίστηκε σήμερα στη Βαρκελώνη η νέα αυτονομιστική κυβέρνηση της Καταλονίας.

Με την ανάληψη των καθηκόντων της, αίρεται η κηδεμονία που έχει επιβάλλει η Μαδρίτη σε αυτή την περιοχή της Ισπανίας μετά την απόπειρά της να αποσχιστεί.

O νέος επικεφαλής της κυβέρνησης Κιμ Τόρα δήλωσε ότι επιθυμεί να αρχίσει συνομιλίες με τον νέο πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.

Ο αυτονομιστής ηγέτης, μέλος της σκληρής πτέρυγας του κινήματός του και προσκείμενος στον αποπεμφθέντα πρόεδρο Κάρλες Πουτζντεμόν, περιστοιχιζόταν κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας από 13 συμβούλους που θα σχηματίσουν την κυβέρνησή του, σύμφωνα με το AFP.

Ο νέος αρχηγός της καταλανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι έχει στόχο να επιτύχει την ανεξαρτησία της Καταλονίας και ότι θέλει να ξεκινήσει συνομιλίες με τον νέο πρωθυπουργό της Ισπανίας προκειμένου να τερματιστεί η αντιπαράθεση που υπάρχει μεταξύ της Βαρκελώνης και της Μαδρίτης.

«Αυτή η κυβέρνηση δεσμεύεται να κινηθεί προς την ίδρυση ενός ανεξάρτητου κράτους με τη μορφή μιας δημοκρατίας», δήλωσε ο Κιμ Τόρα αφότου οι εθνικιστές ανέκτησαν τον έλεγχο της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας και το νέο υπουργικό συμβούλιο ορκίστηκε, τερματίζοντας αυτόματα επτά μήνες άμεσου ελέγχου από τη Μαδρίτη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News