Σκληρό video από το Βέλγιο με τους 4 νεκρούς - Εικόνες σοκ

Κόσμος
Σκληρό video από το Βέλγιο με τους 4 νεκρούς - Εικόνες σοκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα video με ιδιαίτερα σκληρές εικόνες είδε το φως της δημοσιότητας, λίγα λεπτά μετά την επίθεση που σημειώθηκε στο Λιέγη του Βελγίου με τραγικό απολογισμό 4 νεκρούς μεταξύ αυτών και ο ένοπλος δράστης ο οποίος σύμφωνα με αστυνομική πηγή φώναξε «Αλλάχ Ακμπαρ» (Ο θεός είναι μεγάλος).

Σύμφωνα και με την δημόσια τηλεόραση του Βελγίου όλα δείχνουν τρομοκρατική επίθεση.

Στο συγκεκριμένο video, διακρίνονται οι σοροί με τις εικόνες να προκαλούν ανατριχίλα και να κόβουν την ανάσα.

Πώς έγινε η επίθεση

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης , όταν ένας ένοπλος σκότωσε δύο αστυνομικούς και έναν περαστικό προτού πυροβοληθεί και σκοτωθεί και ο ίδιος στο κέντρο της Λιέγης, στο Βέλγιο, ανέφερε στην ιστοσελίδα της η δημόσια ραδιοτηλεόραση RTBF.

Το κέντρο αντιτρομοκρατικών κρίσεων του Βελγίου παρακολουθεί την κατάσταση, ανέφερε στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών Ζαν Ζαμπόν.

Άλλοι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Belga. Εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Λιέγης επιβεβαίωσε πως οι δύο αστυνομικοί πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν και ο ένοπλος "εξουδετερώθηκε", αλλά δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει λεπτομέρειες του συμβάντος.

Αναλυτικότερα, το πρωί της Τρίτης, η αστυνομία σταμάτησε τον δράστη για έλεγχο όταν εκείνος αντέδρασε, αφόπλισε έναν από τους αστυνομικούς και άνοιξε πυρ. Από τα πυρά σκοτώθηκαν οι δύο αστυνομικοί και ένας περαστικός.

Στη συνέχεια ο δράστης πήρε όμηρο μία γυναίκα, εισέβαλε σε Λύκειο και ταμπουρώθηκε στην είσοδο. Όπως μεταδίδουν τα βελγικά ΜΜΕ, αφοπλίστηκε από τις αρχές, ενώ δύο ακόμη αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την επιχείρηση της εφόδου. Η όμηρος είναι καλά στην υγεία της.

Εικόνες που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ανθρώπους να τρέχουν σε αναζήτηση καταφυγίου στην κεντρική λεωφόρο ντ' Αβρουά της Λιέγης, με πυροβολισμούς και σειρήνες να ακούγονται στο βάθος. Ένα βίντεο δείχνει δύο οπλισμένους αστυνομικούς να παίρνουν θέση.

Η Λιέγη, μια βιομηχανική πόλη κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία στη γαλλόφωνη Βαλλονία, αποτέλεσε επίσης το σκηνικό ενός περιστατικού με πυροβολισμούς το 2011, όταν ένας ένοπλος σκότωσε τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 100 προτού στρέψει το όπλο στον εαυτό του.

Το Βέλγιο είναι σε κατάσταση υψηλού συναγερμού μετά την ανάμιξη ενός πυρήνα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος με έδρα τις Βρυξέλλες στις επιθέσεις στο Παρίσι το 2015 κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι και στις Βρυξέλλες το 2016 όπου σκοτώθηκαν 32 άνθρωποι.

ΑΠΕ- eleftherostypos

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News