default-image

Υεμένη: 5 νεκρούς και 40 αγνοούμενους άφησε πίσω του ο κυκλώνας «Μεκούνου»

Κόσμος
Υεμένη: 5 νεκρούς και 40 αγνοούμενους άφησε πίσω του ο κυκλώνας «Μεκούνου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον άλλοι 40 αγνοούνται στο νησί Σοκότρα της Υεμένης μετά το πέρασμα του κυκλώνα Μεκούνου ο οποίος κατευθύνεται πλέον προς τις νότιες ακτές της αραβικής χερσονήσου.

Οι τέσσερις από τους νεκρούς είναι Υεμενίτες και ο πέμπτος Ινδός, σύμφωνα με κατοίκους και νοσοκομειακές πηγές. Μεταξύ των αγνοούμενων υπάρχουν επίσης Ινδοί και Σουδανοί υπήκοοι.

Οι αρχές κήρυξαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησάκι που βρίσκεται ανάμεσα στη νότια Υεμένη και το Κέρας της Αφρικής και είναι γνωστό για τη μοναδική χλωρίδα και πανίδα του. Ελέγχεται από τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της χώρας, ο πρόεδρος της οποίας, Άμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, ζει αυτοεξόριστος στη Σαουδική Αραβία.

Από τη σφοδρή κακοκαιρία πολλά χωριά πλημμύρισαν και βάρκες βυθίστηκαν. Έχουν επίσης διακοπεί οι επικοινωνίες σε μεγάλο μέρος του νησιού.

Οι αρχές του Ομάν εκτιμούν ότι ο κυκλώνας θα περάσει απόψε το βράδυ από την πόλη Σαλάχα και για τον λόγο αυτό έκλεισαν το τοπικό αεροδρόμιο. Η περιοχή πλήττεται από καταρρακτώδη βροχή και ισχυρούς ανέμους.

Ο Μεκούνου αναμένεται ότι θα αποδυναμωθεί σε τροπική καταιγίδα και θα πλήξει αύριο Σάββατο της νοτιοανατολικές περιοχές της Σαουδικής Αραβίας.

Η Υεμένη βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη με μια από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις στον κόσμο. Από τον πόλεμο έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι και 3 εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη οι κάτοικοι βρίσκονται στα πρόθυρα της λιμοκτονίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News