default-image

Σοκ στο παλάτι: Τζιχαντιστής είχε βάλει στόχο τον 4χρονο πρίγκιπα Τζορτζ

Κόσμος
Σοκ στο παλάτι: Τζιχαντιστής είχε βάλει στόχο τον 4χρονο πρίγκιπα Τζορτζ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση στο Μπάκιγχαμ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη πως ο πρωτότοκος γιος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, πρίγκιπας Τζορτζ αποτελούσε στόχο τζιχαντιστή, ο οποίος κατηγορείται πως σχεδίαζε να τον δηλητηριάσει μέσα στο σχολείο του.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο Husnain Rashid, δάσκαλος σε τζαμί του Λανκασιρ, μέσω του προσωπικού του σάιτ που λεγόταν Lone Mujahid (Μοναχικός Μουτζάχιντ), έδινε οδηγίες σε χρήστες του διαδικτύου και ομοϊδεάτες του για το πώς θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν επίθεση με δηλητήριο, χημικά, βόμβες και μαχαίρια. Ο ίδιος φέρεται να είχε θέσει στο στόχαστρο και τον 4χρονο πρίγκιπα Τζορτζ.

Ο Ρασίντ φέρεται να είχε ποστάρει φωτογραφία του πρίγκιπα Τζορτζ έξω από το σχολείο Thomas’s Battersea του Λονδίνου, συνοδευόμενη από τις μαύρες φιγούρες τζιχαντιστών και την απειλή «ούτε τη βασιλική οικογένεια δε θα αφήσουμε ήσυχη». Παρακινούσε δε, ομοϊδεάτες του να ρίξουν δηλητήριο σε παγωτά, με τα οποία θα δελέαζαν τον πρίγκιπα Τζορτζ και τους συμμαθητές του στο φημισμένο σχολείο του Λονδίνου.

Ο 32χρονος είχε ποστάρει, ακόμα, ένα χάρτη της έκτης λεωφόρου στη Νέα Υόρκη με τη λεζάντα «Παρέλαση Χαλοουΐν Νέας Υόρκης. Είστε έτοιμοι; Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά», ενώ σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές της Βρετανίας, από τους υποψήφιους στόχους του ήταν και σιδηροδρομικοί σταθμοί στην Αυστραλια.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο ίδιος είχε επαφές με Βρετανό τζιχαντιστή στη Συρία, ονόματι Ομάρ Αλί Χουσέιν, τον οποίο μάθαινε πώς θα πραγματοποιεί «επιτυχημένες επιθέσεις», καταρρίπτοντας αεροσκάφη με λέιζερ. Ενώ είχε στείλει 290.000 μηνύματα σε κρυπτογραφημένες συνομιλίες, προτού συλληφθεί στο σπίτι του στο Νέλσον, τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο 32χρονος έχει παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη, κατηγορούμενος για υποκίνηση τρομοκρατίας.

cnn.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News