Κυνικός ο μακελάρης του Τέξας: «Δε σκότωσα αυτούς που συμπαθούσα»

Κόσμος
Κυνικός ο μακελάρης του Τέξας: «Δε σκότωσα αυτούς που συμπαθούσα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρκετά είναι τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα μετά την τραγική επίθεση του 17χρονου Έλληνα μακελάρη του Τέξας, Δημήτρη Παγουρτζή, στο λύκειο της Σάντα Φε, όπου φοιτούσε, με αποτέλεσμα τον θάνατο δέκα ατόμων.

Ο έφηβος που φέρεται να χρησιμοποίησε ένα κυνηγετικό όπλο και ένα περίστροφο για να σκοτώσει 10 άτομα και να τραυματίσει άλλα τόσα, άφησε να ζήσουν τα άτομα που συμπαθούσε. «Δεν σκότωσα μαθητές που συμπαθούσα», φέρεται να δήλωσε ο ίδιος ενώπιον του δικαστηρίου γιατί ήθελε να πουν την ιστορία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης, ο 17χρονος συνεργάστηκε με τις αρχές, ενώ δήλωσε στον ανακριτή ότι έδρασε μόνος του, όπως αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα.

Ο ίδιος κρατείται χωρίς εγγύηση και κατηγορείται για μαζική ανθρωποκτονία και πιθανόν να έρθει αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή.

Μάλιστα, σε βίντεο που κάνει το γύρω του διαδικτύου, ο 17χρονος μακελάρης εμφανίζεται ενώπιον του δικαστηρίου την Παρασκευή όπου του ζητήθηκε αν θέλει να του ανατεθεί δικηγόρος για την υπεράσπισή του. Ο ίδιος απάντησε: «Ναι, κύριε». Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ρωτήθηκε αν επιθυμεί να προχωρήσει σε ένσταση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News