Πυροβολισμοί σε λύκειο του Τέξας – Μαθητής ο δράστης

Κόσμος
Πυροβολισμοί σε λύκειο του Τέξας – Μαθητής ο δράστης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οκτώ νεκροί είναι ο απολογισμός του αιματηρού επεισοδίου με πυροβολισμούς που σημειώθηκε στο λύκειο Santa Fe του Τέξας.

Οι πληροφορίες για το τι συμβαίνει είναι συγκεχυμένες. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, μάρτυρας δήλωσε πως ένας ένοπλος εισέβαλε σε αίθουσα διδασκαλίας και ξεκίνησε να πυροβολεί με καραμπίνα.

«Σήμερα το πρωί ένα περιστατικό έλαβε χώρα σε ένα Λύκειο με την εμπλοκή ενός ενόπλου που παραμένει ασύλληπτος. Η περιοχή έχει αποκλειστεί» ανακοίνωσε στον ιστότοπο η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Santa Fe Independent, χωρίς να επιβεβαιώνει, στην ανακοίνωση αυτή, ποιο είναι το σχολικό συγκρότημα, που τέθηκε σε συναγερμό.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν θέλησε να σχολιάσει σχετικά. Η μαθήτρια Λέιλα Μπάτλερ είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι στις 07.45 ήχησε ο συναγερμός για φωτιά και οι μαθητές βγήκαν από τις τάξεις. Ορισμένα παιδιά νόμιζαν ότι άκουσαν πυροβολισμούς.

Ήταν περίπου στις 7.45 το πρωί (τοπική ώρα), όταν ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός πυρασφάλειας και οι μαθητές εγκατέλειψαν τις τάξεις τους. Σύμφωνα με μαρτυρίες, κάποιοι εκ των μαθητών άκουσαν τους πυροβολισμούς, ενώ μαζί με τους δασκάλους τους έχουν μεταφερθεί σε χώρο ασφαλείας κοντά στο campus.

Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο και επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ένοπλος στο σχολείο, όπου διεξήγαγε έρευνες για τον εντοπισμό του ενόπλου.

Τουλάχιστον τρία ελικόπτερα προσγειώθηκαν στον χώρο πάρκινγκ του πανεπιστημίου, και στις εικόνες διακρίνεται ένας τραυματιοφορέας με φορείο να κατευθύνεται προς ένα από αυτά.

Πηγή: eleytherostypos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News