Αιματοκύλισμα στη Γάζα με δεκάδες νεκρούς - Συγκλονίζουν οι εικόνες

Κόσμος
Αιματοκύλισμα στη Γάζα με δεκάδες νεκρούς - Συγκλονίζουν οι εικόνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αιματοκύλισμα εξελίχτηκαν οι διαδηλώσεις Παλαιστινίων στο φράχτη που χωρίζει τα παλαιστινιακά εδάφη με το Ισραήλ. Τουλάχιστον 52 Παλαιστίνιους πυροβόλησε και σκότωσε ο Ισραηλινός στρατός, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με τον στρατό του Ισραήλ σε ανακοίνωσή του να χαρακτηρίζει τα επεισόδια «άνευ προηγουμένου».

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, τουλάχιστον 2500 διαδηλωτές τραυματίστηκαν.

Τουλάχιστον 84 κράτη έχουν εκδώσει ανακοινώσεις, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό τους για το αιματοκύλισμα των Παλαιστινίων στα σύνορα με το Ισραήλ, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ, η απόφαση του οποίου να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, προκαλώντας το νέο ξέσπασμα βίας και αντιδράσεων στη Μέση Ανατολή, δηλώνει... δεσμευμένος με την ειρήνη.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο επανέλαβε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον παραμένει δεσμευμένη "στη συνολική και βιώσιμη ειρήνη μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων", με την ευκαιρία των εγκαινίων της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

Στη λακωνική ανακοίνωση, σύμφωνα με το pronews.gr, δεν γίνεται καμία αναφορά στους δεκάδες Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της μεταφοράς της πρεσβείας από το Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ.

Τουρκία: Οι ΗΠΑ είναι συνεργοί στο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι συνεργοί σε ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, καταδικάζοντας τις δολοφονίες από τις ισραηλινές δυνάμεις δεκάδων Παλαιστινίων σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας στις διαδηλώσεις για τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ

Όπως αναφέρουν οι Ισραηλινοί στο φράχτη της Γάζας βρίσκονται 40.000 διαδηλωτές Παλαιστίνιοι. 584 Παλαιστίνιοι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Γάζας, ενώ οι υπόλοιποι διακομήσθηκαν σε τοπικές κλινικές. 11 τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, 39 τραυματίστηκαν σοβαρά και 411 έχουν υποστεί μέτρια τραύματα.

Σύμφωνα με την έκθεση, 320 διακομίσθηκαν στα νοσοκομεία από την εισπνοή δακρυγόνων, 64 από μίνι εκρηκτικά τύπου shrapnel και 83 υπέστησαν αμβλεία τραύματα. Τρεις τραυματίστηκαν από σφαίρες με καουτσούκ. 118 εκ των τραυμάτων είναι στο άνω μέρος του σώματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News