ΗΠΑ: Και όμως, ανήλικος ξύπνησε από κώμα όταν οι γονείς επέτρεψαν τη δωρεά οργάνων

Κόσμος
ΗΠΑ: Και όμως, ανήλικος ξύπνησε από κώμα όταν οι γονείς επέτρεψαν τη δωρεά οργάνων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν χωράει ανθρώπου νους, την απίστευτη ιστορία με πρωταγωνιστή ένα 13χρονο αγόρι στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, το οποίο ήταν σε κώμα για δύο μήνες, έπειτα από ατύχημα.

Όμως σαν να έγινε θαύμα και το παιδί συνήλθε λίγο μετά από την απόφαση των γονιών του να προχωρήσουν στη δωρεά οργάνων του.

Οι γονείς του με τις ελπίδες του να έχουν πέσει στο κενό βλέποντας το παιδί του να μην συνέρχεται προχώρησαν σε αυτήν την απόφασή αλλά ο γιος τους τελικά φαίνεται να είχε... άλλα σχέδια και τους διέψευσε

Και πιο συγκεκριμένα όταν η μητέρα του υπέγραψε τα απαραίτητα χαρτιά για να προχωρήσει η δωρεά οργάνων του, άρχισε να ανακτά τις αισθήσεις του.

Ο Τρέντον, είχε χτυπήσει σοβαρά το κεφάλι του όταν καρότσα πάνω στην οποία είχε ανέβει αναποδογύρισε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαρύτατα. Ήταν τόσο σοβαρές οι εγκεφαλικές κακώσεις, που οι γιατροί σχεδόν εξαρχής είχαν ενημερώσει τους γονείς, πως ακόμη κι αν το παιδί τους συνέλθει, δεν θα είναι ποτέ το ίδιο.

Οι μέρες περνούσαν και η κατάσταση του Τρέντον δεν παρουσίαζε καμία βελτίωση κι έτσι η μητέρα του αποφάσισε να συναινέσει για τη δωρεά οργάνων όταν έμαθε πως έτσι υπήρχε ελπίδα να σωθούν πέντε άλλα παιδιά.

Όμως μία μέρα πριν βγει από τη μηχανική υποστήριξη, ο Τρέντον άρχισε ξαφνικά να δείχνει τα πρώτα σημάδια ανάνηψης κι έκτοτε ανακτήθηκαν οι περισσότερες από τις λειτουργίες του οργανισμού του.

Ωστόσο ακόμη υποφέρει από κρίσεις, ενώ οι γιατροί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν χειρουργικές επεμβάσεις.

Όσο για τον ίδιο τον Τρέντον και για το πώς βίωσε το διάστημα που ήταν σε κώμα, λέει πως αισθανόταν πως βρισκόταν στον παράδεισο. «Ήμουν σε ένα λιβάδι και περπατούσα όλο ευθεία», είπε.

Αν και ακόμη δεν θυμάται πολλά από το ατύχημά του, περιγράφει πως «χτύπησα στο τσιμέντο και μετά η καρότσα προσγειώθηκε στο κεφάλι μου. Δεν θυμάμαι τίποτα άλλο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News