Κόσμος

Σοκ: 8χρονος βιάστηκε από συμμαθητή του στο Ηνωμένο Βασίλειο

Απαρηγόρητη είναι η μητέρα ενός 8χρονου στο Ηνωμένο Βασίλειο που μαζί με το παιδί της, ζει ένα καθημερινό εφιάλτη.

Η ίδια αποκαλύπτει πως ο γιος της βιάστηκε από φίλο του μια μέρα που ο δεύτερος είχε προσκληθεί στο σπίτι της οικογένειας για να παίξουν με τα Lego τα δύο παιδιά. Και αυτή η αποκάλυψη έρχεται σε μία περίοδο που φαίνεται ότι οι σεξουαλικές επιθέσεις σε ανήλικα, αυξάνονται ραγδαία.

Όταν τα δύο παιδιά πήγαν στο δωμάτιο του αγοριού, ο φίλος του 8χρονου έκλεισε την πόρτα με μία καρέκλα, τράβηξε τις κουρτίνες και ζήτησε από τον 8χρονο να του δείξει τα γεννητικά του όργανα.

Αφού τον βίασε, του είπε να μην πει τίποτα στους γονείς του γιατί θα θύμωναν αν μάθαιναν την αλήθεια.

Η μητέρα του θύματος, μιλώντας στο Victoria Derbyshire Show του BBC, αποκάλυψε ότι το αγοράκι είχε προσπαθήσει να βιάσει τον γιο της άλλες τέσσερις φορές.

Η κακοποίηση αποκαλύφθηκε το ίδιο βράδυ, τη στιγμή που η μητέρα του έβαζε τον 8χρονο για ύπνο. Παρατήρησε ότι ο γιος της δεν ήταν καλά από τη στιγμή που έφυγε ο φίλος του.

Αφού ανέφερε το περιστατικό στην αστυνομία της είπαν ότι δεν υπήρχε τίποτα που θα μπορούσαν να κάνουν γιατί ο δράστης ήταν κάτω από την ηλικία της ποινικής υπαιτιότητας.

Όσα λέει η μητέρα του 8χρονου για το περιστατικό:

«Δεν είναι το ίδιο αγόρια. Εκείνο το βράδυ δεν ήταν ο εαυτός του. Είπε ότι απλά δεν ήθελε να είναι εδώ πια. Μου είπε ότι πόναγε επειδή κάποιος του έκανε κακό.

Σοκαρίστηκα. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Δεν σταμάτησε να κλαίει. Ήταν σε τέτοια κατάσταση που δεν ήξερα τι να κάνω. Το επόμενο πρωί επικοινώνησα με το σχολείο και την αστυνομία. Ενημερώσαμε το σχολείο ότι δεν ήθελε να πάει ξανά και ότι δεν θέλαμε να συναντήσουμε την οικογένεια του αγοριού.

Η αστυνομία μας είπε ότι ανέκριναν το αγόρι αλλά επειδή ήταν κάτω από την ηλικία της ποινικής δίωξης δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Είναι πολύ δύσκολο να δεχτείς ότι κάτι τρομακτικό μπορεί να συμβεί και δεν υπάρχουν κυρώσεις. Μου φαίνεται εντελώς λάθος.

Τα μικρά παιδιά μπορούν να βιάζουν ή να κακοποιούν μικρά παιδιά. Πιστεύω πως αν δεν το ήξερα εγώ μπορεί και πολλοί άλλοι να μην το γνωρίζουν. Πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε για την κακοποίηση που υπόκεινται παιδιά από παιδιά. Είμαι τόσο απογοητευμένη και δεν αισθάνομαι άνετα με αυτό.

Δεν μπορείς να βοηθήσεις και αισθάνεσαι ενοχές. Αλλά ποιος θα πίστευε ότι ένα παιδί είναι ικανό να κάνει κάτι τέτοιο; Σίγουρα δεν υποψιάστηκα ότι ένα παιδί θα μπορούσε να το κάνει. Σε κάνει να υποπτεύεσαι όλα τα άλλα παιδιά και τις οικογένειές τους. Πιστεύω ότι υπάρχει άγνοια για αυτό το θέμα. Θα μπορούσε να συμβεί στο παιδί σας».

Πηγή: dailymail.co.uk

Σχόλια