Κόσμος

Έβγαλαν τα… φτυάρια Τραμπ και Μακρόν

Ένας απρογραμμάτιστος περίπατος περίμενε τον Εμανουέλ Μακρόν και τη σύζυγό του, Μπριζίτ, με την άφιξή τους στην Ουάσινγκτον.

Μόλις έφθασε χθες στην Ουάσινγκτον, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έκανε έναν απρογραμμάτιστο περίπατο στην πόλη με τη σύζυγό του παίρνοντας τον δρόμο για το μνημείο που είναι αφιερωμένο στον Αβραάμ Λίνκολν.

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους, που έγινε δεκτός αργότερα στον Λευκό Οίκο από τον ομόλογό του των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, διέσχισε τον δρόμο ανάμεσα σε ένα πλήθος περαστικών, οι οποίοι τον χαιρετούσαν και έβγαζαν μαζί του φωτογραφίες σέλφι.

Κρατώντας το χέρι της συζύγου του Μπριζίτ, ο Μακρόν ανέβηκε τα σκαλιά του μνημείου του Αβραάμ Λίνκολν, εμβληματικού σημείου της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας που ανεγέρθη προς τιμήν του 16ου προέδρου των ΗΠΑ, ένα πρόσωπο-σύμβολο της ελευθερίας και της ισότητας των ανθρώπων ανεξαρτήτως γένους, φυλής, χρώματος στις ΗΠΑ.

Το κτίριο αυτό είναι στην προέκταση του National Mall, του εθνικού πάρκου της Ουάσινγκτον που συνορεύει με τον Λευκό Οίκο και με ορισμένα από τα σημαντικότερα αμερικανικά μουσεία.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια