Τορόντο: Βαν έπεσε πάνω σε πεζούς - Τουλάχιστον 4 νεκροί

Κόσμος
Τορόντο: Βαν έπεσε πάνω σε πεζούς - Τουλάχιστον 4 νεκροί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα λευκό ημιφορτηγό παρέσυρε τουλάχιστον δέκα πεζούς σε μια σημαντική διασταύρωση, στα βόρεια προάστια του Τορόντο και ο οδηγός του έχει τεθεί υπό κράτηση, ανέφερε η αστυνομία.

Οι αρχές της μεγαλύτερης πόλης του Καναδά αρχικά ανέφεραν ότι έχουν τραυματιστεί οκτώ έως δέκα άνθρωποι. Στη συνέχεια όμως ανακοίνωσαν ότι είναι ασαφές το πόσα ακριβώς είναι τα θύματα, καθώς και το πόσο σοβαρά είναι τα τραύματά τους. Τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για τέσσερις νεκρούς. Τουλάχιστον οκτώ ασθενοφόρα έφτασαν στο νοσοκομείο Σάνιμπρουκ, μεταφέροντας θύματα.

Παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστο αν επρόκειται για σκόπιμη ενέργεια, ή για τροχαίο ατύχημα.

«Είναι πολύ νωρίς να επιβεβαιώσουμε τον αριθμό των πεζών που παρασύρθηκαν ή την έκταση των τραυμάτων τους» ήταν το μήνυμα που ανάρτησε η αστυνομία στο Twitter.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το όχημα ανήκε σε εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων.

Κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας, διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του μετρό στη Γραμμή 1, βορείως της Οδού Σέπαρντ, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε στα βόρεια της πόλης, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της G7. Γύρω από το ξενοδοχείο Intercontinental όπου αναμενόταν να συναντηθούν οι υπουργοί για την καθιερωμένη ομαδική φωτογραφία, δεν παρατηρήθηκε κάποια αξιοσημείωτη αλλαγή στα μέτρα ασφαλείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News