Φονικό «σαλάχι»: Το νέο υπερόπλο της Τουρκίας, που καταστρέφει πλοία

Κόσμος
Φονικό «σαλάχι»: Το νέο υπερόπλο της Τουρκίας, που καταστρέφει πλοία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα τρομακτικό υπερόπλο, βρίσκεται στα «χέρια» του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόκειται για ένα υποβρύχιο drone, το οποίο μοιάζει με σαλάχι και μπορεί να επιτεθεί, αλλά και να κατασκοπεύσει.

Ένα εντυπωσιακό υποβρύχιο drone, έχει πλέον στο οπλοστάσιό της η Τουρκία. Η εταιρεία Abayraklar Savunma πρόσφατα ανακοίνωσε την κατασκευή μιας υποβρύχιας κινητής νάρκης η οποία μπορεί να ανατινάξει πολεμικά πλοία. Θα είναι το πρώτο υποβρύχιο drone τουρκικής κατασκευής το οποίο είναι πολύ απειλητικό.

Μοιάζει με θαλάσσιο πλάσμα τόσο στην κίνηση και στην όψη. Είναι σαν σαλάχι. Και είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο και τιτάνιο και είναι καλυμμένο με σιλικόνη. Δύο κάμερες είναι τοποθετημένες στη θέση των ματιών.

Το drone αυτό μπορεί να κινείται με ταχύτητα 5,5 κόμβων και έχει αυτονομία 12 ωρών. Οι ηλεκτρομαγνήτες με τους οποίους είναι εφοδιασμένο μπορούν να το μετατρέψουν σε νάρκη και να ανατινάξει ένα εχθρικό σκάφος με μια απλή εντολή.

Όπως γράφει η Daily Sabah το συγκεκριμένο «όπλο» εκτός από επιθετικό μπορεί να λειτουργήσει και ως κατασκοπευτικό.

Μπορεί να στέλνει πληροφορίες μέσω κρυπτογραφημένων ακουστικών κυμάτων σαν αυτά που χρησιμοποιούν τα δελφίνια και οι φάλαινες για να επικοινωνήσουν.  Όταν δεν είναι σε αποστολή μπορεί να «κοιμάται» στον βυθό. Μπορεί επίσης να αυτοπροστατεύεται από μεγάλα ψάρια με ειδοποιήσεις που δέχεται όταν το πλησιάζουν.

Το συγκεκριμένο υπερόπλο, κατασκευάστηκε από την εταιρεία σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο του Καραντενίζ στην Τραπεζούντα μέσα σε δύο χρόνια.

Πηγή: newsit.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News