Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο σε ηλικία 117 ετών

Κόσμος
Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο σε ηλικία 117 ετών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γιαπωνέζα Νάμπι Τατζίμα, η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο, πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 117 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση τοπικού αξιωματούχου.

Η Τατζίμα που είχε γεννηθεί στις 4 Αυγούστου του 1990, άφησε την τελευταία της πνοή στο νησί Κικάι της περιφέρειας Καγκοσίμα όπου γεννήθηκε.

Ήταν η γηραιότερη γυναίκα στην Ιαπωνία από τον Σεπτέμβριο του 2015 και πιθανότατα η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο από το Σεπτέμβριο του 2017, όταν πέθανε η τζαμαϊκανή Βάιολετ Μπράουν σε ηλικία επίσης 117 ετών, όπως αναφέρουν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, ο οργανισμός του Βιβλίου Καταγραφής Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες, που ερευνούσε μετά το θάνατο της Μπράουν δεν έχει ακόμα αναγνωρίσει την Τατζίμα ως την γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο. Στις 10 Απριλίου ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο είναι ο Γιαπωνέζος Μασάζο Νονάκα.

«Η Τατζίμα ζούσε σε ένα γηροκομείο. Ήταν πιο αδύναμη από τον Ιανουάριο και είχε νοσηλευτεί», σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας της Ιαπωνίας, ο οποίος προσέθεσε ότι πέθανε από βαθιά γηρατεία.

Η Ιαπωνία έχει ένα από τα μεγαλύτερα προσδόκιμα ζωής και είναι η ίσως η χώρα με τους περισσότερους γηραιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ζούσαν στην Ιαπωνία σχεδόν 68.000 άνθρωποι άνω των 100 ετών.

Πάντως, σύμφωνα με το Βιβλίο Καταγραφής των Ρεκόρ Γκίνες, ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο που έχει καταγραφεί ποτέ, ήταν η Γαλλίδα Ζαν Καλμέν, που πέθανε το 1997 σε ηλικία 122 χρονών και 164 ημερών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News