Πιλότος της πτήσης του τρόμου: «Διαπιστώνω την ύπαρξη του Χριστού σε κάθε πτήση»

Κόσμος
Πιλότος της πτήσης του τρόμου: «Διαπιστώνω την ύπαρξη του Χριστού σε κάθε πτήση»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονίζουν τα νέα βίντεο και οι εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα από την τρομακτική πτήση 1380 της Southwest Airlines, όπου ο αριστερός κινητήρας του Boeing 737 εξερράγη, ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν στον αέρα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία επιβάτιδα.  

Συγκλονιστικά επίσης είναι και τα λόγια της γενναίας πιλότου της μοιραίας πτήσης, μιας γυναίκας με αξιοθαύμαστη ψυχραιμία, σύμφωνα με μαρτυρίες των επιβατών, στις πιο κρίσιμες και δύσκολες στιγμές που βίωσαν.   

Πιλότος με προϋπηρεσία στα F-18

Τα συντρίμμια χτύπησαν την άτρακτο του αεροσκάφους και έσπασαν ένα παράθυρο, από το οποίο σχεδόν «ρουφήχτηκε» ένας επιβάτης, τον οποίο τράβηξαν άλλοι επιβάτες πίσω στην καμπίνα. Η επιβάτιδα τελικά πέθανε λίγο αργότερα από τα τραύματά της.

Η γενναία πιλότος που κατάφερε, παρά το τρομακτικό και επικίνδυνο περιστατικό, να προσγειώσει το αεροσκάφος με ασφάλεια, ξεκίνησε την πτητική της καριέρα στο αμερικανικό Ναυτικό, προσγειώνοντας μαχητικά F-18 πάνω σε αεροπλανοφόρα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η 56χρονη Tammie Jo Shults, μία από τις πρώτες γυναίκες πιλότους του Αμερικανικού Ναυτικού, ενημέρωσε με ηρεμία τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας πως μέρος του αεροσκάφους της είχε χαθεί και πως θα χρειαζόταν ασθενοφόρα μόλις προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Φιλαδέλφεια, όπου τελικά κατέληξε.

Πολλοί από τους 144 επιβάτες επαινούσαν την ψυχραιμία και την ηρεμία της τις κρίσιμες στιγμές ενώ κι εκείνη τους ευχαρίστησε για τη γενναιότητά τους την ώρα που έφευγε από το αεροσκάφος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για την πιλότο, ήθελε να ακολουθήσει καριέρα ιπτάμενου από την εποχή που ήταν στο σχολείο, αλλά τότε της είχαν πει πως στις αντίστοιχες σχολές δεν γίνονταν δεκτές γυναίκες. Έτσι σπούδασε ιατρική στο Κάνσας και στη συνέχεια κατατάχθηκε στην αεροπορία.

 

Μία από τις πρώτες γυναίκες πιλότους F-18 και εκπαιδεύτρια

Εκεί δεν την άφηναν να περάσει τις εξετάσεις για πιλότος, το αμερικανικό Ναυτικό όμως της το επέτρεψε και έτσι έγινε μία από τις πρώτες γυναίκες πιλότους F-18 και εκπαιδεύτρια, πριν φύγει το 1993 για τη Southwest.

Η 56χρονη είναι παντρεμένη με πιλότο και έχει δύο παιδιά. Το να βρίσκεται στη θέση του κυβερνήτη, λέει η ίδια, της έδωσε «την ευκαιρία να διαπιστώνει την ύπαρξη του Χριστού σχεδόν σε κάθε πτήση».

Θεία παρέμβαση «είδαν» στην ασφαλή προσγείωση του αεροσκάφους και κάποιοι επιβάτες. «Ο Θεός έστειλε τους αγγέλους του να μας προσέχουν» δήλωσε η Amanda Bourman, που επέβαινε στην πτήση 1380.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News