Ο Βρετανός υπουργός των Εξωτερικών για την  επίθεση στη Συρία

Κόσμος
Ο Βρετανός υπουργός των Εξωτερικών για την  επίθεση στη Συρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε δηλώσεις για την επίθεση στη Συρία προχώρησε ο Βρετανός υπουργός των Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον.

Ο Βρετανός υπουργός των Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση της χώρας του έλαβε την απόφαση για την συμμετοχή της στις πυραυλικές επιθέσεις κατά της Συρίας, χωρίς να λάβει την έγκριση του κοινοβουλίου, καθώς είχε επικεντρώσει την προσοχή της στην ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα της πολεμικής επιχείρησης.

Σε ερώτηση γιατί το κοινοβούλιο δεν ανακλήθηκε από τις διακοπές του πριν από τις επιθέσεις και νωρίς το Σάββατο, ο Τζόνσον απάντησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN: “Είναι προφανές ότι η πρώτη μας έννοια έπρεπε να είναι η ασφάλεια των αντρών και των γυναικών των ενόπλων δυνάμεων κι επίσης, η αποτελεσματικότητα και η ταχύτητα της επιχείρησης. Υπάρχουν πολλά προηγούμενα στα οποία ακολουθήθηκε ο ίδιος τρόπος.”

Ειρήνη στη Συρία ζητά ο Πάπας

Την ίδια ώρα, ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε σήμερα τους ηγέτες του κόσμου ν’ ανανεώσουν τις προσπάθειες τους για την επίτευξη ειρήνης στην Συρία, εκδηλώνοντας τον προβληματισμό του για την αποτυχία τους να συμφωνήσουν σε ένα κοινό σχέδιο τερματισμού της αιματοχυσίας.

“Απευθύνομαι ξανά στους πολιτικούς ηγέτες, ώστε να επικρατήσει δικαιοσύνη και ειρήνη,” είπε κατά το εβδομαδιαίο κήρυγμά του στους πιστούς που συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου.

“Είμαι βαθιά ενοχλημένος από την παρούσα παγκόσμια κατάσταση, στην οποία, παρά τα εργαλεία που είναι διαθέσιμα στην διεθνή κοινότητα, είναι δύσκολο να επιτευχθεί συμφωνία για κοινή δράση υπέρ της ειρήνης στην Συρία, αλλά και σε άλλες περιοχές του κόσμου,” τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News