To πριν και το μετά την επίθεση στη Συρία

Κόσμος
To πριν και το μετά την επίθεση στη Συρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Συρία υποστηρίζει ότι κάποιες από τις εγκαταστάσεις που μπήκαν στο στόχαστρο των αμερικανικών, γαλλικών και βρετανικών δυνάμεων δεν είχαν ζημιές. Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι οι περισσότεροι πύραυλοι αναχαιτίστηκαν. Ομως, στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτογραφίες που δείχνουν μια διαφορετική εικόνα.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο έδωσε φωτογραφίες από τις τρεις εγκαταστάσεις που σφυροκοπήθηκαν γιατί θεωρήθηκε ότι σχετίζονται με τη δημιουργία χημικών όπλων, που χρησιμοποίησε το καθεστώς Ασαντ στην επίθεση στη Ντούμα.

Και τρεις δυνάμεις που ενεπλάκησαν στην επίθεση έκαναν λόγο για χτυπήματα ακριβείας. Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, επλήγησαν και οι τρεις στόχοι. «Χτυπήθηκε επιτυχώς κάθε στόχος», ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Ντάνα Γουάιτ. Στην άλλη πλευρά, οι απόψεις διίστανται. Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι αναχαιτίστηκαν από τη συριακοί αεράμυνα οι 71 από τους 103 πυραύλους που εκτοξεύθηκαν, αλλά παρόλα αυτά αναφέρουν ότι επλήγησαν κάποιες εγκαταστάσεις. Οι Σύροι, σύμφωνα και με το iefimerida,  επιμένουν όμως ότι κάποιες από αυτές δεν είχαν ζημιές.

Τι δείχνουν οι φωτογραφίες: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News