Θριαμβολογεί η Ρωσία για τις αναχαιτίσεις των πυραύλων

Κόσμος
Θριαμβολογεί η Ρωσία για τις αναχαιτίσεις των πυραύλων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδρά η Συρία για την επίθεση με πυραύλους

ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία και Γαλλία κάνουν λόγο για μία επιτυχημένη επιχείρηση, η Ρωσία όμως φαίνεται πως έχει αντίθετη γνώμη.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις υποστήριξαν σήμερα πως η συριακή αντιαεροπορική άμυνα κατάφερε να αναχαιτίσει 71 από τους 103 πυραύλους κρουζ που εκτοξεύθηκαν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους εναντίον εγκαταστάσεων του συριακού καθεστώτος.

«Αυτό καταδεικνύει τη μεγάλη αποτελεσματικότητα αυτών των (αντιαεροπορικών) συστημάτων και την εξαιρετική εκπαίδευση του συριακού στρατιωτικού προσωπικού από τους ειδικούς μας», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ρώσος στρατηγός Σεργκέι Ρουντσκόι.

Ο στρατηγός Ρουντσκόι δήλωσε ακόμη πως η Ρωσία μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει με πυραυλικά συστήματα S-300 τη Συρία και άλλες χώρες.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι αμερικανικές ενέργειες στη Συρία έχουν στόχο την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή.

Η κατάσταση στη Δαμασκό και τις άλλες πόλεις της Συρίας είναι τώρα ήρεμη, δήλωσε ακόμη ο Ρώσος στρατηγός.

Η αντίδραση της Συρίας

Το συριακό καθεστώς κατήγγειλε σήμερα μια «βάρβαρη και βάναυση επίθεση» των Δυτικών, μετά τα πλήγματα των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας εναντίον στρατιωτικών βάσεων, μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Τα πλήγματα αυτά έχουν στόχο «να εμποδίσουν» μια αποστολή του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, η οποία επρόκειτο να αρχίσει σήμερα την έρευνά της στην Ντούμα για την επίθεση με χημικά που φέρεται ότι είχε πραγματοποιηθεί εκεί, πρόσθεσε το SANA.

«Η επίθεση (...) έχει ως κύριο στόχο να εμποδίσει τη δουλειά της ομάδας (του ΟΑΧΟ), να προλάβει τα συμπεράσματά της και να ασκήσει πίεση στην αποστολή σε μια απόπειρα που έχει στόχο την απόκρυψη των ψευδών και των κατασκευών» των Δυτικών, σύμφωνα με το SANA.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News