Κόσμος

Γαλλία: Το καθεστώς Άσαντ ήξερε τι το περίμενε

Ο υπουργός εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν σε δηλώσεις του το πρωί του Σαββάτου τόνισε οτι το καθεστώς Άσαντ παραβίαζε συστηματικά το διεθνές δίκαιο και τη χάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάνοντας  χρήση  χημικών όπλων.

Η Συρία, αναφέρει στις δηλώσεις του, είχε δεσμευθεί οτι θα αφοπλίσει το χημικό της οπλοστάσιο, ήξεραν ακριβώς τι τους περίμενε κάνοντας χρήση χημικών και καταλύοντας με αυτό τον τρόπο το Πρωτόκολλο του 1925 που απαγορεύει ρητά τη χρήση χημικών όπλων. 

Ο υπουργός εξωτερικών της Γαλλίας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η χώρα του αντέδρασε με αίσθημα υπευθυνότητας και σε συμφωνία με τους συμμάχους της. 

Στόχος αυτής της στοχευμένης επίθεσης δεν είναι ούτε οι σύμμαχοι της Συρίας αλλά ούτε και ο πληθυσμός. Η Γαλλία επιθυμεί να προστατέψει τον πληθυσμό. 

Στόχος είναι να πληγούν οι Τζιχαντιστές και να επιστρέψει η πολιτική σταθερότητα στην περιοχή.

 

Η Γαλλία ανέφερε ο  κύριος Λε Ντριάν  θα αναλάβει πολιτική πρωτοβουλία για την εξουδετέρωση του χημικού οπλοστασίου, την κατάπαυση του πυρός και τη δημιουργία σχεδίου για την έξοδο από την κρίση.

 

Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας  Φλοράνς Παρλί,  τόνισε οτι η με την επίθεση τα ξημερώματα του Σαββάτου, στόχος ήταν να πλήξουμε την ικανότητα της Συρίας να αναπτύξει, τελειοποιήσει και να παράγει χημικά όπλα. 

Η ίδια μάλιστα εξήρε την υποδειγματική συμπεριφορά του Γαλλικού στρατού στα πλαίσια της επίθεσης σε βάρος της Συρίας με πυραύλους.

 

Την ίδια στιγμή το υπουργείο εξωτερικών της Ρωσίας αμφισβητεί το κατα πόσο επλήγησαν οι στρατιωτικές βάσεις και τα επιστημονικά κέντρα που αναφέρουν οι Γάλλοι αξιωματούχοι.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια