Κόσμος

Ειρωνικός Γιλντιρίμ: «Η Ελλάδα είναι όσο μια πόλη μας»

Παρά το γεγονός ότι η ομιλία του Τούρκου πρωθυπουργού αφορούσε τα τουρκικά πανεπιστήμια, δεν παρέλειψε να ρίξει αιχμές κατά της Ελλάδας.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ μίλησε με πολύ υποτιμητικό τρόπο για άλλη μία φορά.

Ο κ. Γιλντιρίμ αφού αναφέρθηκε στο βαθμό προσβασιμότητας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σημειώνοντας ότι η Τουρκία είναι δεύτερη στο σχετικό δείκτη πίσω από την Ελλάδα, έστρεψε ακολούθως τα βέλη του προς τη χώρα μας αναφέροντας:

«Μην μετράτε όμως την Ελλάδα. Είναι μια χώρα όσο μια πόλη μας. Είναι πιο μικρή και από την Κωνσταντινούπολη». Είναι όμως γείτονάς μας και «όσο παραμένει ήσυχη δεν θα έχουμε κάτι να πούμε», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι χτες, Μεγάλη Τρίτη, ο Τούρκος πρωθυπουργός, σύμφωνα με το kathimerini.gr, είχε εξαπολύσει απειλές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αφορμή το προσφυγικό, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι αν η Τουρκία σταματήσει τον περιορισμό των προσφυγικών ροών προς την Ε.Ε., η Γηραιά Ήπειρος θα βρεθεί αντιμέτωπη με μεγάλα προβλήματα, προσθέτοντας ότι ενδεχόμενο άνοιγμα των «θυρών» από την πλευρά της Άγκυρας, θα ανοίξει τον δρόμο προς τα ευρωπαϊκά εδάφη και σε τρομοκράτες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια