Απίστευτη πρόκληση Ερντογάν: Χαιρέτησε μουσουλμανικά μέσα στην Αγιά Σοφιά

Κόσμος
Απίστευτη πρόκληση Ερντογάν: Χαιρέτησε μουσουλμανικά μέσα στην Αγιά Σοφιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγες ημέρες πριν από τη μεγαλύτερη γιορτή του Χριστιανισμού, το Άγιο Πάσχα και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για άλλη μία φορά προκαλεί και αυτή τη φορά μέσα στην Αγιά Σοφιά, αφού χαιρέτησε μουσουλμανικά με τέσσερα δάχτυλα.

Η τελευταία φορά που χαιρέτησε με αυτόν τον τρόπο ήταν στη Βάρνα. Όπως λέει του… βγαίνει αυθόρμητα, είναι ωστόσο αυτή η αλήθεια; Ακόμα όμως και σε ένα τέτοιο πολιτιστικό γεγονός βρήκε την ευκαιρία να αφήσει αιχμές για τη Δύση.

Ο Τούρκος ηγέτης βρέθηκε στην Αγία Σοφία συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Εμινέ, με αφορμή τα εγκαίνια μιας πολιτιστικής έκθεσης. Κατά την είσοδό του χαιρέτησε με «ραμπία», δηλαδή με τα τέσσερα δηλαδή δάχτυλα, τον χαιρετισμό των Αδελφών Μουσουλμάνων της Αιγύπτου που πλέον έχει υιοθετήσει.

«Δυστυχώς αυτοί που έχουν νοοτροπία πιο Βυζαντινή από το Βυζάντιο και πιο δυτική από τη Δύση, αλλά αμφισβητούν σε κάθε περίπτωση τις αξίες του λαού, δυστυχώς δεν γνωρίζουν την αξία της κληρονομιάς που μας άφησαν οι πρόγονοί μας»,  τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον ιστότοπο eleytherotypo.gr, κατηγόρησε την Ευρώπη λέγοντας ότι «κατέστρεψαν τον πολιτισμό μας, περισσότερο από Δύση, εκείνοι που έχουν τη δυτική νοοτροπία».

Τέλος, κατηγόρησε όλους όσοι «μετέτρεψαν τα τζαμιά μας σε μουσεία. Όπως αυτός ο χώρος. Μετέτρεψαν τα τζαμιά μας σε στάβλους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News