Κόσμος

Στίβεν Χόκινγκ: Χιλιάδες κόσμου αποχαιρέτησαν τον κορυφαίο επιστήμονα της εποχής

Χιλιάδες απλοί πολίτες συνόδεψαν σήμερα στην τελευταία του κατοικία τον μεγαλύτερο επιστήμονα της εποχής, Στίβεν Χόκινγκ.

Στην τελευταία της κατοικία, συνόδευσαν σήμερα μια από τις κορυφαίες επιστημονικές μορφές της εποχής, τον Στίβεν Χόκινγκ.

Η κηδεία τελέστηκε στις 4 ώρα Ελλάδος στην εκκλησία St. Mary the Great, η οποία και βρίσκεται στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, στη Βρετανία, εκεί δηλαδή όπου για μισό αιώνα εργαζόταν ο σπουδαίος αστροφυικός.

Στις 15 Ιουνίου, εντωμεταξύ, θα αποτιθεί εκ νέου φόρος τιμής στον μεγάλο επιστήμονα, κατά τη διάρκεια του ενταφιασμού της τέφρας του στο Αβαείο του Γουέστμιστερ στο Λονδίνο, κοντά στους τάφους του Νεύτωνα και του Δαρβίνου.

«Αρμόζει απόλυτα τα λείψανα του καθηγητή Στίβεν Χόκινγκ να ενταφιαστούν στο Αβαείο, κοντά στους επιφανείς συναδέλφους του», ανέφερε ο επικεφαλής του Γουεστμίνστερ, ιερέας Τζον Χολ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο ενταφιασμός, σύμφωνα και με το iefimerida, μέσα στο Αβαείο είναι μια σπάνια τιμή. Οι πιο πρόσφατες ταφές επιστημόνων εκεί ήταν εκείνες του Έρνεστ Ράδερφορντ, του πρωτοπόρου της πυρηνικής φυσικής, το 1937, και του Τζόζεφ Τζον Τόμσον, που ανακάλυψε τα ηλεκτρόνια.

«Ήταν αναπόσπαστο και ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο κομμάτι του πανεπιστημίου και της πόλης. Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να τελέσουμε την κηδεία του στην πόλη που αγαπούσε τόσο πολύ και η οποία τον αγαπούσε. Η ζωή και το έργο του πατέρα μας σημαίνει τόσα πράγματα για τόσους πολλούς ανθρώπους, πιστούς και άθεους. Γι’ αυτό τον λόγο η τελετή θα είναι περιεκτική και παραδοσιακή, αντικατοπτρίζοντας το εύρος και την ποικιλομορφία της ζωής του», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους τα παιδιά του Λούσι, Ρόμπερτ και Τιμ.


Η κόρη του Στίβεν Χόκινγκ Λούσι

Η πρώτη σύζυγός του Στίβεν Χόκινγ, Τζέιν

Σχόλια