default-image

Τουρκία: 17 νεκροί, 36 τραυματίες σε τροχαίο με μετανάστες

Κόσμος
Τουρκία: 17 νεκροί, 36 τραυματίες σε τροχαίο με μετανάστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 36 τραυματίστηκαν στην ανατολική Τουρκία σε δυστύχημα με μικρό λεωφορείο που μετέφερε Πακιστανούς, Αφγανούς και Ιρανούς επίδοξους μετανάστες, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Το δυστύχημα σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ στην επαρχία Ιγκντίρ, διευκρίνισε το πρακτορείο, σύμφωνα με το οποίο περισσότεροι από 50 άνθρωποι είχαν στοιβαχτεί στο μικρό αυτό λεωφορείο το οποίο μπορούσε να μεταφέρει μόνον 14 άτομα.

Το μίνιμπας, το οποίο είχε μεταφέρει τους μετανάστες από το Ιράν, τυλίχθηκε στις φλόγες αφού προσέκρουσε σε στύλο φωτισμού.

Δεκαεπτά άνθρωποι που επέβαιναν στο όχημα έχασαν τη ζωή τους, ορισμένοι κάηκαν, και 36 τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Η ταυτότητα του οδηγού δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή, σύμφωνα με το Anadolu, και μια έρευνα διεξάγεται για να διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν εξάλλου 13 επίδοξους μετανάστες που επέβαιναν σε ένα δεύτερο μινιμπάς που συνόδευε το λεωφορείο στο οποίο σημειώθηκε το δυστύχημα, πρόσθεσε το πρακτορείο ειδήσεων.

Συχνά είναι τα τροχαία δυστυχήματα στους δρόμους της Τουρκίας. Το 2017 συνολικά 3.530 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τη δημόσια τουρκική τηλεόραση.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News