default-image

Και η Ουκρανία απελαύνει 13 ρώσους διπλωμάτες

Κόσμος
Και η Ουκρανία απελαύνει 13 ρώσους διπλωμάτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Κίεβο, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Βρετανία σε σχέση με την υπόθεση δηλητηρίασης του ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια στο Λονδίνο, έδωσε εντολή για την απέλαση 13 ρώσων διπλωματών από την Ουκρανία, οι οποίοι θα πρέπει να εγκαταλείψουν την χώρα εντός 48 ωρών.

Η ρωσική πρεσβεία στο Κίεβο δήλωσε στο πρακτορείο TASS ότι τόσο η πρεσβεία όσο και τα προξενεία θα εφαρμόσουν το τελεσίγραφο της ουκρανικής πλευράς εντός 48 ωρών.

«Ο κάθε διπλωμάτης θα αναχωρήσει για την πατρίδα( Ρωσία) με το μέσον που θα επιλέξει . Κάποιοι σιδηροδρομικώς, κάποιοι αεροπορικώς μέσω Μίνσκ, η μέσω των χωρών της Βαλτικής. Κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν θα υπάρξει οργανωμένη αναχώρηση», αναφέρει στη δήλωση της η ρωσική πρεσβεία.

Ο ουκρανός πρόεδρος Πετρ Ποροσένκο είχε ανακοινώσει την Δευτέρα ότι θα απελαθούν 13 ρώσοι διπλωμάτες σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Βρετανία σε σχέση με το συμβάν στο Σάλσμπερι. Η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας Μαριάνα Μπέτσα είχε δηλώσει ότι θα απελαθούν ρώσοι διπλωμάτες που εργάζονται στις διπλωματικές αντιπροσωπείες στο Κίεβο, την Οδησσό, το Λβόφ και το Χάρκοβο.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News