Απελευθέρωση του μακελάρη του Μπατακλάν ζητά ο ένοπλος στη Γαλλία

Κόσμος
Απελευθέρωση του μακελάρη του Μπατακλάν ζητά ο ένοπλος στη Γαλλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H απελευθέρωση του ανθρώπου που αιματοκύλισε το Παρίσι, ενορχηστρώνοντας το Νοέμβριο του 2015 τις επιθέσεις στο γήπεδο όπου αγωνιζόταν η εθνική ομάδα της Γαλλίας, καθώς και στον πολυχώρο διασκέδασης 'Μπατακλάν', είναι το αίτημα του ενόπλου που κρατά ομήρους αυτή την ώρα σε σούπερ μάρκετ στη νότια Γαλλία.

Το υπουργείο Εσωτερικών δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την ύπαρξη θυμάτων από το περιστατικό σε σουπερμάρκετ στην πόλη Τρεμπ

Εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον αριθμό των θυμάτων στο περιστατικό με τη σύλληψη ομήρων που βρίσκεται σε εξέλιξη σε σουπερμάρκετ στη νότια Γαλλία.

«Ο δράστης της σύλληψης ομήρων εξακολουθεί να βρίσκεται στο σουπερμάρκετ», δήλωσε ο Φρεντερίκ ντε Λανουβέλ στον τηλεοπτικό σταθμό BFM και πρόσθεσε πως η κατάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Βλέπω ότι υπάρχουν πληροφορίες για δύο νεκρούς. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω προς το παρόν αυτό τον αριθμό», είπε ο εκπρόσωπος.

Εξάλλου, σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην έρευνα την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, το αυτοκίνητο του άνδρα που τραυμάτισε έναν αστυνομικό βρέθηκε στον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων του Τρεμπ.

Ο τηλεοπτικός σταθμός BFM μετέδωσε επίσης, επικαλούμενος ανώνυμη πηγή, πως ο δράστης της σύλληψης ομήρων στη νότια Γαλλία ζήτησε την απελευθέρωση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, δράστη των επιθέσεων του Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι.

Ο Αμπντεσλάμ είναι ο κύριος επιζών ύποπτος για τις επιθέσεις στο Παρίσι που είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο 130 ανθρώπων.

Τί προηγήθηκε

Τουλάχιστον ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ομηρίας σε σούπερ μάρκετ στη νότια Γαλλία. Το θύμα φέρεται να είναι ο κρεοπώλης του σούπερ μάρκετ.

Ο δράστης που δηλώνει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε στο κατάστημα την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτό τουλάχιστον 8 άτομα. Η περιοχή αποκλείστηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας, στην περιοχή έχουν σπεύσει και ασθενοφόρα ενώ καθ οδόν βρίσκεται και ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ. Την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική.

Ο δήμαρχος της πόλης Trebes δήλωσε ότι οι όμηροι έχουν αφεθεί ελεύθεροι και ότι ο δράστης είναι μόνος του μαζί με έναν αστυνομικό.

Όλα δείχνουν ότι «πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, ο οποίος επισκέπτεται την πόλη Μιλούζ, αναφερόμενος στο περιστατικό με τη σύλληψη ομήρων σε σουπερμάρκετ στην πόλη Τρεμπ. Είπε πως ένας αστυνομικός τραυματίστηκε αλλά η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο. Αρνήθηκε να δώσει τελικό απολογισμό. Είπε ότι η υπόθεση δεν έχει λήξει.

Εξάλλου, ο δήμαρχος της πόλης Τρεμπ Ερίκ Μενασί δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό LCI πως ο άνδρας εισήλθε στο κατάστημα φωνάζοντας «Αλαχού Άκμπαρ (Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος), θα σας σκοτώσω όλους».

Πηγή: thetoc.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News