Νεκροί μετά από ομηρία σε super market στη νότια Γαλλία

Κόσμος
Νεκροί μετά από ομηρία σε super market στη νότια Γαλλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εξέλιξη είναι μια υπόθεση ομηρείας σε σουπερμάρκετ της αλυσίδας Super U στην πόλη Τρεμπ, ανατολικά της Καρακασόν στη νότια Γαλλία.

Ένας άνδρας εισέβαλε οπλισμένος στο σουπερμάρκετ κι ακούστηκαν πυροβολισμοί. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο ένοπλος-ο οποίος φέρεται να έχει και χειροβομβίδες- φώναξε ο Αλλάχ είναι μεγάλος, ανέφερε ότι δηλώνει πίστη στο ISIS, ενώ έχει πιάσει αρκετούς ομήρους. Πληροφορίες της Depeche αναφέρουν ότι σκοτώθηκε ο κρεοπώλης του σουπερμάρκετ.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα υπάρχουν δύο νεκροί. 

Λίγα λεπτά νωρίτερα και σε απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από τα πυρά ενόπλου στην Καρκασόν. Έκανε τζόκινγκ με τρεις συναδέλφους του, όταν ο δράστης που τους ακολουθούσε πυροβόλησε τουλάχιστον πέντε φορές εναντίον τους με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον ένα στον ώμο. Οι συνάδελφοί του του παρείχαν τις Α' Βοήθειες προτού τον μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Ο δράστης είναι το ίδιο άτομο που μπήκε στη συνέχεια οπλισμένο στο σουπερμάρκετ, αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ.

Στο σημείο έχουν σπεύσει τουλάχιστον 50 αστυνομικοί και άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, τρία ελικόπτερα και πολλά ασθενοφόρα.

«Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η επέμβαση των δυνάμεων της αστυνομίας και των διασωστών. Θα ακολουθήσουν νεώτερες πληροφορίες σ' αυτόν τον λογαριασμό. Μη διαδίδετε φήμες», προειδοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών με ανάρτησή του στο Twitter.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News