default-image

Συγχαρητήρια Ερντογάν στον Πούτιν για τη νίκη του στις εκλογές

Κόσμος
Συγχαρητήρια Ερντογάν στον Πούτιν για τη νίκη του στις εκλογές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχάρη τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για τη σαρωτική του νίκη στις προεδρικές εκλογές, ενώ οι δύο ηγέτες κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν, επεσήμαναν την αποτελεσματική συνεργασία των χωρών τους στα ζητήματα που αφορούν στη διευθέτηση της συριακής κρίσης.

«Και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η βούληση να συνεχισθούν οι περαιτέρω κοινές δραστηριότητες που αφορούν την ενίσχυση της αμοιβαίας επωφελούς ρωσο-τουρκικής συνεργασίας» αναφέρει το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση του.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «αυτό θα συμβάλλει στο να διεξαχθεί στις αρχές Απριλίου η επόμενη συνοδος του Συμβουλίου συνεργασίας σε επίπεδο κορυφής».

Συγχαρητήρια και από την Μέρκελ

Επίσης και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ συνεχάρη τον Βλαντίμιρ Πούτιν για την επανεκλογή του στην προεδρία της Ρωσίας και του ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στο έργο του, ζητώντας ταυτόχρονα να συνεχιστεί ο διάλογος με τη Μόσχα ώστε να βρεθούν βιώσιμες λύσεις για τις παγκόσμιες προκλήσεις.

«Εγκάρδια συγχαρητήρια για την επανεκλογή σας», ανέφερε στο μήνυμά της η καγκελάριος.

«Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να επιδιώξουμε τον διάλογο και να προωθήσουμε τις σχέσεις μεταξύ των χωρών και των λαών μας», είπε η Μέρκελ στον Πούτιν. «Σε αυτή τη βάση, θα πρέπει να επιχειρήσουμε να αντιμετωπίσουμε τις διμερείς και διεθνείς προκλήσεις εποικοδομητικά και να βρούμε βιώσιμες λύσεις», πρόσθεσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News