Κόσμος

Θρίαμβος Πούτιν στις ρωσικές εκλογές - Έγινε της... νοθείας

Εκλέχτηκε για άλλη μία θητεία ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στις εκλογές της Ρωσίας που είχαν… νοθεία, διπλωματίες και φοβερά σκηνικά στα εκλογικά κέντρα.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επανεκλέγεται στην προεδρία της Ρωσικής Ομοσπονδίας λοιπόν, συγκεντρώνοντας το 76,65% των ψήφων, με το 99% των εκλογικών τμημάτων να έχει ενσωματωθεί, γνωστοποίησε σήμερα η ρωσική εκλογική επιτροπή.

Τον ψήφισαν σχεδόν 55,5 εκατομμύρια Ρώσοι.

Ο κομμουνιστής υποψήφιος Πάβελ Γκρουντίνιν έλαβε το 11,82% των ψήφων, ο επικεφαλής του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι συγκέντρωσε το 5,68%, ενώ η υποψήφια της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ξένια Σόμπτσακ έλαβε το 1,66% των ψήφων, ανέφερε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.

Ο Γκριγκόρι Γιαβλίνσκι, συνιδρυτής του κόμματος Γιάμπλοκο, έλαβε το 1,04% των ψήφων, ο Μπαρίς Τίτοφ το 0,75%, ο έτερος κομμουνιστής υποψήφιος Μαξίμ Σουράικιν 0,68% και ο Σεργκέι Μπαμπούριν 0,65%.

Το 2012, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε κερδίσει τις προεδρικές εκλογές συγκεντρώνοντας το 63,6% των ψήφων, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Τα παρατράγουδα των εκλογών

Σε κάποια εκλογικά κέντρα εν τω μεταξύ, πολίτες ψήφισαν περισσότερες από μία φορές, ενώ κάποιοι εκλογικοί αντιπρόσωποι έβαζαν πολλά ψηφοδέλτια μέσα στις κάλπες νομίζοντας πως κανείς δεν τους βλέπει… όπως οι κάμερες ασφαλείας ήταν εκεί.

Video που κυκλοφόρησαν στα social media από ακτιβιστές της αντιπολίτευσης, προκαλούν σάλο και έχουν κάνει το γύρο του κόσμου.

Δείτε μερικά απ' τα Video:

Σχόλια