Νέο παραλήρημα Ερντογάν! Προαναγγέλλει Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Κόσμος
Νέο παραλήρημα Ερντογάν! Προαναγγέλλει Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο προειδοποιεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού λόγω της Συρίας βλέπει ανάφλεξη στις σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας με την εμπλοκή μάλιστα και του Ιράν.

Η ομιλία του Ερντογάν σε τελετή απονομής στην Άγκυρα, όπως ήταν αναμενόμενο «πάγωσε» το ακροατήριο. Οι δηλώσεις του έκαναν αμέσως τον γύρω του διαδικτύου, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποιούσε ότι η Τουρκία θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη γι’ αυτό το ενδεχόμενο.

«Οι ΗΠΑ χτίζουν είκοσι βάσεις στη Συρία, γεγονός που στρέφεται κατά της Ρωσίας και μπορεί να γίνει η αιτία για να ξεσπάσει Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί χρειάζονται οι αμερικανικές βάσεις στη Συρία, όπου υπάρχουν και δυνάμεις και της Ρωσίας και του Ιράν», ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ιστότοπο eleytherotypo.gr, κάλεσε τους Τούρκους να είναι προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ας είμαστε προετοιμασμένοι για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα».

Δεν θα εγκαταλείψει το Αφρίν

Ο κ. Ερντογάν, επανέλαβε επίσης πως η Τουρκία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το Αφρίν

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνέταξε έκθεση με την οποία καλεί την Τουρκία να αποσύρει άμεσα τα στρατεύματα της από την Αφρίν.

Ο Ερντογάν, μιλώντας σε τελετή απονομής στην Άγκυρα, ξεκαθάρισε πως οι προσπάθειες των Ευρωπαίων να σταματήσουν την επέλαση της Τουρκίας στο Αφρίν θα είναι μάταιες: «Μη ματαιοπονείτε, δε θα φύγουμε από εκεί (Αφρίν) μέχρι να γίνει η δουλειά μας», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος και κάλεσε το ευρωκοινοβούλιο «να μην πει λέξη για τη στρατιωτική επιχείρηση».

«Συνολικά 3.525 τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί» από την έναρξη της επιχείρησης, ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε πως είναι «ζήτημα χρόνου να απελευθερωθεί η Αφρίν».

Ερντογάν εναντίον Ελλάδας και ΕΕ

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο Τούρκος πρόεδρος διαμαρτυρήθηκε επειδή η ΕΕ παρείχε οικονομική βοήθεια 400 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση στήριξε την Ελλάδα κατά την οικονομική κρίση. Τους έδωσαν 400 δισεκατομμύρια ευρώ. Όταν χώρες με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο έχουν προβλήματα, τους βοηθούν, φυσικά με ανταλλάγματα. Αλλά όταν η Τουρκία έχει προβλήματα της γυρνάνε την πλάτη. Ακόμα και έτσι όμως, εμείς λέμε ότι θα κάνουμε θυσίες και θα τα καταφέρουμε μόνοι μας», ανέφερε ο Ερντογάν σε ομιλία του στο Προεδρικό Μέγαρο και συνέχισε: «Το τουρκικό έθνος δεν περίμενε ποτέ κανέναν στην ιστορία του και ότι κατάφερε, το κατάφερε με τη δύναμη της καρδιάς του».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News