Βίντεο με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς να φεύγουν για Ελλάδα

Κόσμος
Βίντεο με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς να φεύγουν για Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βίντεο στο οποίο διακρίνονται τρεις από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που ήρθαν στη χώρα μας με ελικόπτερο, μετά την απόπειρα ανατροπής του Ερντογάν, έδωσε στη δημοσιότητα το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Η Άγκυρα κατηγορεί τους Τούρκους αξιωματικούς για ενεργό εμπλοκή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016. Στο βίντεο διακρίνονται τρεις από αυτούς να κρατούν όπλα, όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο. Οι Τούρκοι αξιωματικοί κατηγορούνται ότι διέφυγαν ένοπλοι προς το ελικόπτερο και στη συνέχεια μετέβησαν στην Αλεξανδρούπολη.

Το συγκεκριμένο βίντεο, συνολικής διάρκειας 11 λεπτών και 32 δευτερολέπτων, βλέπει το φως της δημοσιότητας ενάμιση χρόνο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και ένα 24ωρο πριν η ελληνική Δικαιοσύνη αποφανθεί για το τρίτο τουρκικό αίτημα περί έκδοσής τους.

Στις εικόνες από κάμερα κλειστού κυκλώματος σε βάση του τουρκικού στρατού, με ημερομηνίες 14 και 15 Ιουλίου, διακρίνονται διάφοροι αξιωματικοί, ορισμένοι εκ των οποίων κρατούν πιστόλια στα χέρια, να κατεβαίνουν τις σκάλες. Ανάμεσά τους, λέει το Anadolu, είναι και τρεις από τους αξιωματικούς που διέφυγαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα. Στη συνέχεια καταγράφεται η εισβολή Τούρκων κομάντος στη βάση μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος.

Οι τουρκικές Αρχές αναφέρουν ότι τα πρόσωπα των οκτώ Τούρκων αξιωματικών έχουν αναγνωριστεί.

Η γνησιότητα των εικόνων, πάντως, δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής, ούτε είναι σαφές εάν αποδεικνύεται η συμμετοχή των αξιωματικών στην απόπειρα ανατροπής του Ερντογάν.

Δείτε το video:

Πηγή: iefimerida.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News