Έδιωξε τον υπουργό Εξωτερικών ο Τραμπ

Κόσμος
Έδιωξε τον υπουργό Εξωτερικών ο Τραμπ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην αντικατάσταση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον προχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ τοποθετώντας στη θέση του τον επικεφαλής της CIA, Μάικ Πομπέο.

«Ο Μάικ Πομπέο, επικεφαλής της CIA θα γίνει ο νέος μας υπουργός Εξωτερικών. Θα κάνει απίθανη δουλειά! Η Τζίνα Χάσπελ θα γίνει η νέα διευθύντρια της CIA και η πρώτη γυναίκα στη θέση αυτή. Συγχαρητήρια σε όλους!», έγραψε στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαιώνοντας τις φήμες περί αποπομπής του μέχρι πρότινος επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πρόκειται για μια κομβική αλλαγή στην εθνική ομάδα ασφαλείας του εν μέσω εύθραστων διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Κορέα, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Τη θέση του Τίλερσον αναμένεται να αναλάβει η Τζίνα Χάσπελ η οποία θα γίνει η πρώτη γυναίκα στο «τιμόνι» της CIA.

Όπως εξήγησε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε μία νέα ομάδα να αναλάβει εν όψει των συνομιλιών με τη Βόρεια Κορέα και λόγω ποικίλων διεθνών διαπραγματεύσεων για τις εμπορικές συναλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη,

Ο Τραμπ δήλωσε σίγουρος ότι ο Πομπέο «είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη δουλειά σε αυτήν την κρίσιμη καμπή», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, ο Τίλερσον είχε προβεί πέρσι σε δημόσιες δηλώσεις ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί παρά τις επίμονες αναφορές περί διαφωνιών του με τον Λευκό Οίκο τόσο σε θέματα που αφορούσαν το προσωπικό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όσο και σε θέματα πολιτικής.

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News