Κόσμος

Τσετσενία: Έπεσε στρατιωτικό ελικόπτερο - Έξι επιβαίνοντες νεκροί

Σε ορεινή περιοχή της Τσετσενίας συνετρίβη σήμερα στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Μ-8, το οποίο ανήκε στην υπηρεσία συνοριακής φύλαξης της FSB (σ.σ. Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας), με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο έξι από τους επτά επιβαίνοντες.

Το ελικόπτερο προσέκρουσε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι έξι από τους επτά επιβαίνοντες. Αυτό αναφέρει η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας σε ανακοίνωσή της.

Η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας, αναφέροντας ότι το ελικόπτερο πραγματοποιούσε μια προγραμματισμένη πτήση. Απέδωσε τη συντριβή σε παραβιάσεις των κανόνων πτήσεων. Επίσης άσκησε ποινική δίωξη με βάση το άρθρο 351 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσία. Επιπλέον, στον τόπο του δυστυχήματος διεξάγεται έρευνα για τα αιτία του δυστυχήματος.

Το ελικόπτερο συνετρίβη περίπου στις 13.15 ώρα Μόσχας, σε απόσταση οκτώ χιλιομέτρων από την μεθόριο με τη Γεωργία, σύμφωνα με τις αρχές της Τσετσενίας.

Όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, συνετρίβη σε χαράδρα, σε μικρή απόσταση από τον οικισμό Χιλντεχάρα.

Σύμφωνα με πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Ria Novosti «κατά την προσγείωση του ακούμπησε με τους έλικες το έδαφος, ανετράπη και έπεσε στην χαράδρα».

Το υπουργείο Υγείας της Τσετσενίας, ανέφερε ότι στο ελικόπτερο επέβαιναν επτά άτομα εκ των οποίων οι έξι σκοτώθηκαν. Ένας εκ των επιβαινόντων ανασύρθηκε από τα συντρίμμια βαριά τραυματισμένος και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.

Στον τόπο του δυστυχήματος έσπευσαν έξι ομάδες διασωστών και γιατρών από τις υπηρεσίες συνδρομής του υπουργείου Υγείας της Τσετσενίας.

Συγκεχυμένες ήταν αρχικά και οι πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες κάτω από τις οποίες συνετρίβη το ελικόπτερο, καθώς μια πηγή φέρεται να δήλωσε στο Ria Novosti ότι οι καιρικές συνθήκες ήσαν «ευνοϊκές» ενώ άλλη πηγή δήλωσε ότι χιόνιζε και έβρεχε.

Πηγή: protothema.gr 

Σχόλια