Κόσμος

Γκάνα: Δάσκαλος διδάσκει Word στους μαθητές του χωρίς υπολογιστή

Προσπαθεί με τον καλύτερο τρόπο να μεταδώσει τις γνώσεις στα παιδιά, χωρίς… φυσικά, ηλεκτρονικό υπολογιστή, μόνο με την κιμωλία.

«Κάθε δάσκαλος έχει έναν τρόπο να παρουσιάσει το θέμα του στους μαθητές του. Αυτός είναι ο δικός μου τρόπος», εξήγησε.

Εργαλείο του η κιμωλία, δύναμή του η δύναμη της ψυχής του, η αγάπη του για τα παιδιά και γι’ αυτό που αγαπάει να κάνει, που το κάνει με πάθος και αφοσίωση. Αυτός είναι ο Owura Kwadwo, από το Κουμάσι της Γκάνας, ο οποίος προσπαθεί με τον καλύτερο τρόπο να μεταδώσει τις γνώσεις στα παιδιά, χωρίς… φυσικά, ηλεκτρονικό υπολογιστή, μόνο με την κιμωλία.
Ο Owura Kwadwo, μίλησε στο Bored Panda για τις εμπειρίες του από τη διδασκαλία ITC (Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνιών) σε μια αγροτική κοινότητα, που δε διαθέτει βασικό εξοπλισμό και πόρους για το έργο αυτό. «Κάθε δάσκαλος έχει έναν τρόπο να παρουσιάσει το θέμα του στους μαθητές του. Αυτός είναι ο δικός μου τρόπος», εξήγησε.

Έχοντας σπουδάσει visual arts, σύμφωνα με τον ιστότοπο helpis.gr, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τις δεξιότητές του για να ζωγραφίσει με κιμωλία ένα ολόκληρο έγγραφο του Word πάνω στον μαυροπίνακα ώστε να οι μαθητές του να τον αντιγράψουν με τη σειρά τους και να μάθουν από αυτόν.

«Το κάνω για να καταλάβουν οι μαθητές μου τι διδάσκω. Τουλάχιστον να έχουν μια εικόνα του τι θα δουν, έστω ότι βρίσκονται κάποια στιγμή μπροστά από έναν υπολογιστή», λέει ο νεαρός δάσκαλος, του οποίου η μέθοδος φαίνεται πως αποδίδει, αφού τα παιδιά διασκεδάζουν, αλλά και μαθαίνουν μέσω του αυτοσχεδιασμού του.

«Βεβαιώνομαι πως έχουν καταλάβει τα πάντα πριν φύγουν από την τάξη», προσθέτει. Τη φωτογραφία δημοσίευσε ο ίδιος στο λογαριασμό του στο Facebook και τα σχόλια είναι μόνο θετικά, κυρίως για την αφοσίωσή του σε αυτό που κάνει. Βέβαια δεν λείπουν και τα οργισμένα για την στάση της κυβέρνησης και το γεγονός πως δεν υπάρχουν υπολογιστές στα σχολεία.

«Η κυβέρνηση βοηθάει, προσπαθούν να βελτιώσουν την Πληροφορική και έχει αρχίσει να γίνεται στις μεγάλες πόλεις αλλά έχουμε δρόμο μέχρι να φτάσει και τις αγροτικές περιοχές», σχολιάζει ο Owura Kwadwo. Από την ανάρτηση και έπειτα, ο ίδιος έχει ήδη λάβει δωρεές για φορητούς υπολογιστές και προτζέκτορες, κάτι για το οποίο νιώθει ευγνώμων. «Υπάρχουν πολλά σχολεία που έχουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Θα δώσω και σε αυτά κάποιες από τις δωρεές, για να επωφεληθούν επίσης από όλο αυτό», λέει.

Σχόλια