Ελβετία: Η σκυλίτσα Ραπουνζέλ επέστρεψε μετά από 6 μήνες στο σπίτι της

Κόσμος
Ελβετία: Η σκυλίτσα Ραπουνζέλ επέστρεψε μετά από 6 μήνες στο σπίτι της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ραπουνζέλ, γερμανικό ποιμενικό οκτώ ετών, νοσηλεύθηκε σε κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Ζυρίχης αφού βρέθηκε στις αρχές του Φεβρουαρίου σε άθλια κατάσταση - Ήταν χαμένη για έξι μήνες, πριν εντοπισθεί από συνεργείο Πρώτων Βοηθειών.

Μία σκυλίτσα βρέθηκε στην Ελβετία, 400 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της στην Φρανκφούρτη και παραδόθηκε σήμερα στους δικούς της έπειτα από περιπέτεια έξι μηνών, μεταδίδουν τα ελβετικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ραπουνζέλ, γερμανικό ποιμενικό οκτώ ετών, νοσηλεύθηκε σε κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Ζυρίχης αφού βρέθηκε στις αρχές του Φεβρουαρίου σε άθλια κατάσταση στην άκρη αυτοκινητόδρομου κοντά στη Βίντερτουρ, της βόρειας Ελβετίας.

Η Ραπουνζέλ ήξερε να ανοίγει πόρτες, πράγμα που της επέτρεψε να το σκάσει κατά τη διάρκεια επίσκεψης ρουτίνας στον κτηνίατρο τον περασμένο Αύγουστο, εξήγησε η ιδιοκτήτριά της κατασυγκινημένη που την ξαναβρήκε. «Σχεδόν βρήκε τον δρόμο της για το σπίτι, αλλά η παράκαμψη ήταν λίγο μεγάλη».

Ήταν χαμένη για έξι μήνες, πριν εντοπισθεί από συνεργείο Πρώτων Βοηθειών.

Η Ραπουνζέλ, που έχει χάσει πολύ βάρος, υποβλήθηκε σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων στη Ζυρίχη για την αντιμετώπιση καταγμάτων και εσωτερικών τραυμάτων και για πολλές ημέρες δεν ήταν καθόλου βέβαιο ότι θα επιζούσε, δήλωσε ο κτηνίατρος Φίλιπ Σμίρερ στο πρακτορείο ATS.

Λίγο αργότερα όμως, η κατάστασή της σταθεροποιήθηκε και μπόρεσε σιγά σιγά να πάρει τροφή και να ξαναβρεί τις δυνάμεις της. Τώρα πλέον είναι σε θέση να επιστρέψει στο σπίτι της και να συνεχίσει την ανάρρωσή της ανάμεσα στους δικούς της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News