Πολεμική επιστράτευση προαναγγέλλει ο Ερντογάν

Κόσμος
Πολεμική επιστράτευση προαναγγέλλει ο Ερντογάν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας προσδιόρισε ότι πρόκειται για την πρώτη εφεδρεία και ότι αφορά αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και συγκεκριμένες ειδικότητες εφέδρων.

Για ενδεχόμενο επιστράτευσης στην Τουρκία μίλησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκαλώντας ερωτηματικά για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία.

Ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στην πόλη Kahramanmara της νοτιονατολικής Τουρκίας δήλωσε «ας είναι όλοι σε ετοιμότητα για επιστράτευση αν και δεν υπάρχει τώρα άμεση ανάγκη. Είμαστε στις παραμονές μιας νέας ανάστασης. Μετά τις συσκέψεις που κάναμε με τη στρατιωτική ηγεσία και κληθεί ο λαός μας με φύλα πορείας, ο λαός θα σπεύσει με πρώτο εμένα».

Ο Ερντογάν στην ομιλία του ανέφερε πως η σημερινή έκταση της Τουρκίας φτάνει τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα ενώ όπως είπε «που φτάσαμε εδώ… από τα 18 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα».

Αμέσως μετά τις δηλώσεις αυτές δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι προσπάθησαν μέσω ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (e-devlet)  στο διαδίκτυο άρχισαν να ψάχνουν τα φύλα πορείας τους και για το που θα πάνε σε περίπτωση επιστράτευσης, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει όλο το σύστημα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και όλες οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού κράτους.

Η Τουρκία για 35η ημέρα συνεχίζει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στο Αφρίν της Συρίας και ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε πως «σκοτώθηκαν 1873 τρομοκράτες».

Πηγή: eleytherostypos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News