default-image

Επίτιμος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ο Πούτιν

Κόσμος
Επίτιμος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ο Πούτιν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε επίτιμο διδάκτορα από το Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που έχει έδρα στην Καλαμάτα, θα αναγορευθεί ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν την προσεχή Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου.

Όπως ανέφερε στην «Κ» υψηλόβαθμη πηγή του ιδρύματος, πρόθεση του Τμήματος είναι με την αναγόρευση να τονισθεί η σχέση που έχει ιστορικά η Ελλάδα με τη Ρωσία.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «Νικόλαος Πολίτης» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών στην Καλαμάτα, και ο Ρώσος Πρόεδρος θα εκπροσωπηθεί από τον Πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μασλόβ, ο οποίος θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα «Ρωσία - Ελλάδα: Μαζί διά μέσου των αιώνων».

Το πρόγραμμα της τελετής θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα. Θα υπάρξουν χαιρετισμοί από τον αντιπρύτανη διοικητικών υποθέσεων και προσωπικού του Παν. Πελοποννήσου Γιώργο Ανδρειωμένο, από τον κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Αλέξιο Σαββίδη, από τον πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Νικόλαο Ζαχαριά και από τον Πρόεδρο του Τμήματος Φιλολογίας  Βασίλειο Κωνσταντινόπουλο. Θα ακολουθήσει Laudatio του τιμωμένου από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του πανεπιστημίου Θανάση Χρήστου.

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News