default-image

Δολοφονήθηκε ξάδερφος του Προέδρου στο Μεξικό

Κόσμος
Δολοφονήθηκε ξάδερφος του Προέδρου στο Μεξικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας μακρινός εξάδελφος του προέδρου του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο δολοφονήθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την πόλη Ατλακομούλκο, στην Πολιτεία του Μεξικού, όπως ανακοίνωσε η πολιτειακή εισαγγελία και επιβεβαίωσαν οι υπηρεσίες της προεδρίας την Τρίτη.

Η εισαγγελία ανέφερε ότι ο Μαξιμίνο Μοντιέλ Πένια έπεσε νεκρός από σφαίρες το Σαββατοκύριακο, αλλά δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες και οι συνθήκες του θανάτου του δεν έγιναν σαφείς. Οι υπηρεσίες του Πένια Νιέτο επιβεβαίωσαν ότι ο Μοντιέλ Πένια ήταν μακρινός εξάδελφος του προέδρου του Μεξικού.

Η πόλη Ατλακομούλκο θεωρείται εξαιρετικά σημαντική για το κυβερνών Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα (PRI) καθώς από την κομματική τοπική οργάνωση έχουν αναδειχθεί επτά κυβερνήτες της Πολιτείας του Μεξικού, ανάμεσά τους κι ο ίδιος ο Πένια Νιέτο.

Ο Αλφρέδο δελ Μάσο, ο σημερινός κυβερνήτης της Πολιτείας του Μεξικού, είναι επίσης μακρινός εξάδελφος του Πένια Νιέτο και προήλθε από τις τάξεις της ίδιας οργάνωσης και της λεγόμενης «Ομάδας του Ατλακομούλκο».

Και αυτή η πόλη, στα όρια της πρωτεύουσας, βιώνει τις συνέπειες του εντεινόμενου κύματος βίας που πλήττει τη χώρα. Πέρυσι πάνω από 2.300 άνθρωποι δολοφονήθηκαν στην Πολιτεία του Μεξικού, ένας αριθμός αυξημένος κατά 5% σε σύγκριση με το 2016, κατά επίσημα στοιχεία.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News