Η Κρήτη είναι μεγαλύτερη από αυτές τις χώρες του κόσμου -pic

Κρήτη
Η Κρήτη είναι μεγαλύτερη από αυτές τις χώρες του κόσμου -pic

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κρήτη ονομάζεται και Μεγαλόνησος και απ' ότι φαίνεται όχι άδικα, αφού μπορεί να μην είναι το μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου, όμως είναι μεγαλύτερη από 9 χώρες του κόσμου, εκ των οποίων οι 3 είναι ευρωπαϊκές!

Το μεγαλύτερο ελληνικό νησί και τα 8.336 τετραγωνικά χιλιόμετρα που το απαρτίζουν βοηθούν ώστε να είναι μία περιοχή που δεν περνάει απαρατήρητο.

Πριν από λίγες ημέρες ένας χρήστης του reddit δημιούργησε ένα infographic όπου συγκρίνει την Κρήτη με εννέα χώρες και περιοχές που είναι μικρότερες από το ελληνικό νησί.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τρεις από αυτές είναι ευρωπαϊκές: Λουξεμβούργο, Μάλτα και Λιχντενστάιν με τις δύο πρώτες να είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πέρα από τις εννέα χώρες που φαίνονται στη σχετική εικόνα, η Κρήτη είναι μεγαλύτερη από περίπου χώρες και αυτόνομες ή ημιαυτόνομες περιοχές στον πλανήτη.

Από το μικροσκοπικό δουκάτο του Μονακό μέχρι την πρώην πορτογαλική αποικία του Μακάο και από τις εξωτικές Μαλδίβες και Σεϋχέλλες έως την πανίσχυρη οικονομικά Σιγκαπούρη, Μπαχρέιν και Χονγκ Κονγκ.

Δείτε τη φωτογραφία:

Πηγή: news247.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News