Ο χιονιάς... έκλεισε τον Πύργο του Άιφελ

Κόσμος
Ο χιονιάς... έκλεισε τον Πύργο του Άιφελ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλειστός είναι ο Πύργος του Άιφελ εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τη Γαλλία, την ώρα που σε 32 διαμερίσματα οι αρχές έχουν κηρύξει «πορτοκαλί συναγερμό».

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στις δυτικές και τις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας.   

Σοβαρά είναι τα προβλήματα στο οδικό και το σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώ η διέλευση φορτηγών απαγορεύτηκε στην περιοχή Ile-de-France.

Το χιόνι σε πολλές περιοχές της χώρας έφθασε τα 20 εκατοστά. Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, σε πολλούς δρόμους επικρατεί κυκλοφοριακό χάος. Παράλληλα, όλα τα σχολεία έκλεισαν νωρίτερα σήμερα για να προλάβουν οι μαθητές να επιστρέψουν στα σπίτια τους προτού χειροτερέψει ο καιρός.

Το Παλάτι των Βερσαλιών, ντυμένο τα λευκά, μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής, με τους Γάλλους να βγάζουν φωτογραφίες, selfies και να τις αναρτούν στα social media.    

Την ώρα που η χώρα του Μολιέρου βρίσκεται αντιμέτωπη με δριμύ ψύχος, ο πρόεδρός της, Εμανουέλ Μακρόν βρήκε την ευκαιρία να μεταβεί στην Κορσική, με την γαλλική εφημερίδα «Liberation» να του αφιερώνει το πρωτοσέλιδό της.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News