Τους υπνώτισαν και έζησαν τον πνιγμό ενός πρόσφυγα (video)

Κόσμος
Τους υπνώτισαν και έζησαν τον πνιγμό ενός πρόσφυγα (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον κοινωνικό πείραμα προχώρησε η Διεθνής Αμνηστία στην Ολλανδία.

Κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να αποδεχτούν τους πρόσφυγες. Θα είχαν όμως την ίδια άποψη, εάν είχαν περάσει και αυτοί την ίδια περιπέτεια; Αυτό το ερώτημα «γέννησε» μία πρωτότυπη ιδέα στους ανθρώπους της Διεθνούς Αμνηστίας, οι οποίοι αποφάσισαν να υπνωτίσουν απλούς ανθρώπους και να τους υποβάλλουν σε μία διαδικασία «προσομοίωσης» του ταξιδιού και των κακουχιών ενός πρόσφυγα από τη Συρία.

Μεταξύ άλλων ο υπνωτιστής αναφέρει:

«Έχει ξεσπάσει πόλεμος εδώ και εβδομάδες […] ένας πύραυλος χτύπησε το σπίτι σου, δεν μπορείς να βρεις το μικρό σου αδερφό και αδερφή, μεταξύ των ερειπίων βρίσκεις κομμάτια από τα ρούχα τους, τα αγαπημένα τους παιχνίδια και στο τέλος, κομμάτια από τα σώματά τους. […] 3 μήνες αργότερα, βρίσκεσαι στη θάλασσα, κάνει κρύο και έχει κύματα, ξαφνικά βλέπεις αγνώστους να τρυπούν τη βάρκα με τεράστια μαχαίρια, η βάρκα βουλιάζει και οι φωνές από τους πρόσφυγες που πνίγονται είναι ανυπόφορες. Τώρα βρίσκεσαι σε ένα καταυλισμό προσφύγων […] έχεις να φας για μέρες, αλλά το φαγητό είναι σάπιο […] ξαφνικά μία Ελληνίδα σε βοηθάει να κάνεις επίσημη αίτηση για να πας στην Ολλανδία. Είσαι επιτέλους ασφαλής.»

Οι αντιδράσεις των 5 ανθρώπων κατά τη διάρκεια της ύπνωσης είναι συγκλονιστικές. Οι άνθρωποι φαίνεται να βιώνουν τον πόνο, τη φρίκη και την αγωνία των προσφύγων σε κάθε λέξη του υπνωτιστή.

Πλέον είναι έτοιμοι να «αγκαλιάσουν» κάθε πρόσφυγα.

Δείτε το σοκαριστικό πείραμα:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News