Κολομβία: Νεκροί δύο αστυνομικοί από επιθέσεις σε Τμήματα

Κόσμος
Κολομβία: Νεκροί δύο αστυνομικοί από επιθέσεις σε Τμήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν σε δύο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας και είχαν ως στόχο αστυνομικά τμήματα στην καραϊβική περιοχή της Κολομβίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, μία ημέρα μετά μια παρόμοια επίθεση που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε αστυνομικών και τον τραυματισμό άλλων 40.

Στη μία από τις επιθέσεις σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί και ένας τρίτος τραυματίστηκε πριν από τα μεσάνυκτα στην αγροτική επαρχία Μπολίβαρ, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία, ενώ η άλλη σημειώθηκε στη Σολεδάδ περίπου τέσσερις ώρες αργότερα, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη εκεί, οι πέντε από τους οποίους είναι αστυνομικοί, δήλωσε η αστυνομική πηγή.

Οι αρχές συνέλαβαν ένα πρόσωπο σε σχέση με τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε χθες το πρωί στην πόλη-λιμάνι Μπαρανκίγια, η οποία σύμφωνα με αξιωματούχους πραγματοποιήθηκε σε αντίποινα για αστυνομικές επιδρομές που είχαν στόχο εγκληματικές συμμορίες.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος επισκέφθηκε τους τραυματίες της έκρηξης αυτής και δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα προκειμένου να συλληφθούν οι δράστες.

Χιλιάδες εγκληματικές συμμορίες δρουν στην Κολομβία, άλλες επιχειρούν σε μεγάλα τμήματα αγροτικής γης και άλλες σε μεγάλες πόλεις. Πολλές εμπλέκονται στην παραγωγή και στο λαθρεμπόριο κοκαΐνης, κυρίως προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, καθώς και σε εκβιασμούς και άλλα εγκλήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News